2019 - Három napig minden az Erasmus Napokról szólt

Magyarország 26 városában összesen 81 eseményt szerveztek az Erasmus Napok alkalmával 2019-ben.

ErasmusDays 2019 borító
2019 - Három napig minden az Erasmus Napokról szólt

Minden oktatási szektor intézményei csatlakoztak a kezdeményezéshez - az egyetemektől kezdve a köznevelési és szakképzési intézményeken át, civil szervezetek is izgalmas programokat kínáltak a nemzetközi együttműködési lehetőségek iránt érdeklődőknek országszerte. A programba egyetemisták, tanárok, diákok, oktatók, szakértők és ifjúsági területen tevékenykedők is bekapcsolódhattak.

Ízelítő a programokból az #ErasmusDays szervezőinek beszámolói alapján 

A budapesti Teleki Blanka Gimnáziumba öt külföldi országból érkeztek diákok és tanárok. Az Erasmus Napok keretében kvízjátékok és színpadi előadások segítségével azt járták körbe, hogy a víz fontossága hogyan jelenik meg a különböző kultúrákban.

ErasmusDays 2019 beszámoló

A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban angol nyelvű digitális szabadulószobával várták az érdeklődőket, és interaktív mini-konferenciát is rendeztek, ahol a tanulókat bátorították az Erasmus+ projektekben való részvételre.

A Debreceni Ady Endre Gimnázium az Európai legendák - nemzeti irodalmi hősök című Erasmus+ projektjét mutatta be, amelynek  egyik legfőbb célja Európa kulturális értékeinek megismertetése különböző nemzetiségű diákokkal. A program az Olvass többet határtalanul, magyarul című olvasást népszerűsítő versenyből nőtte ki magát nemzetközi szintűvé. 

A salgótarjáni SSZC Táncsics Mihály Szakgimnáziumának fő attrakciója az élőkép volt.

ErasmusDays 2019 salgótarjáni S SZC Táncsics Mihály Szakgimnázium montázs

A mátészalkai Képes Géza Általános Iskola közös olvasással csatlakozott az Erasmus Napokhoz: Erasmus+ projektjük célja, hogy megszerettessék tanulóikkal az olvasást, illetve fejlesszék olvasáskészségüket. Almagrói partneriskolájuk és a saját intézményük közötti távolság 2890 km, ezért olvastak el együtt 2890 sornyi szöveget.

A Szegedi Nemzetközi Általános Iskolában az Erasmus+ mobilitási programban részt vett hallgatók élménybeszámolóiból inspirálódhattak és tanulhattak a diákok és tanárok egyaránt.

A pécsi Kertvárosi Óvoda programjának középpontjában a lelki egészség fejlesztése, lelki egészségvédelem megerősítése állt, amelynek keretében bemutatták erről szóló projektjeiket.

ErasmusDays 2019 Kertvárosi Óvoda montázs

Tavaly 12 felsőoktatási intézmény csatlakozott saját szervezésű programmal az Erasmus Napokhoz. Több egyetem is erre a három napra időzítette az őszi szemeszter információs napjait. A hallgatók Erasmus Reggelin (Debreceni Egyetem), Mobilitási Napon (Testnevelési Egyetem) vehettek részt, ahol az intézményi tudnivalókon kívül volt ösztöndíjasok beszámolóit is meghallgathatták az érdeklődő egyetemisták.

Az Erasmus Days alkalmával az erasmusplus_hu Instagram oldalon volt ösztöndíjasok elevenítették fel legkedvesebb élményeiket az ösztöndíjprogrammal kapcsolatban, az Erasmus ösztöndíj hallgatóknak Facebook oldalon pedig izgalmas interjúkat és hasznos tanácsokat is megosztottunk.

„Erasmus+ az óvodától az egyetemig Kodály városában, Kecskeméten” - Flashmobbal ünnepeltek Kecskemét főterén a Neumann János Egyetem diákjai és tanárai.