Erasmus+ egyéni tréning programok

Partnerkereső és tematikus szemináriumok, tanulmányutak, konferenciák és egyéb nemzetközi támogató rendezvények az Erasmus+ programban részt vevő szervezetek számára

Az Erasmus+ programban részt vevő országok nemzeti irodái a program céljainak és prioritásainak hatékonyabb megvalósulását szolgáló tréning programokat szerveznek nemzetközi együttműködési tevékenységük (TCA – Training and Cooperation Activity) keretében. Az egyéni tréning programok formájukat tekintve lehetnek partnerkereső szemináriumok, tanulmányutak, tematikus szemináriumok, konferenciák és egyéb nemzetközi támogató rendezvények. Az aktuálisan elérhető programokért kérjük, görgessen az oldal aljára.

A partnerkereső szemináriumokat (contact making seminar) meghatározott témákban szervezik azzal a céllal, hogy a hasonló téma iránt érdeklődő, de nemzetközi partnerekkel nem rendelkező szervezetek képviselői találkozhassanak, megismerkedhessenek egymással egy közös nemzetközi projekt későbbi kidolgozásának reményében, valamint szakmai tapasztalatot szerezzenek a szeminárium témájában. A szemináriumokon a résztvevők tájékoztatást kapnak a pályázati lehetőségekről és feltételekről, majd szervezett keretek között keresnek (és találnak) elképzeléseiknek megfelelő partner intézményeket. Jellemzően pályázati tapasztalattal nem rendelkező szervezeteknek szólnak a partnerkereső szemináriumok.

A szakértői tanulmányút (study visit) során a résztvevők a tanulmányút céljától függően megismerhetik a fogadó ország ifjúsági szektorát, oktatási és képzési rendszerét és gyakorlatát, tanulmányozhatják a szervező intézménynek valamely konkrét oktatási, képzési, vagy ifjúsági területen elért eredményeit, s azokat összevethetik más országok tapasztalataival. 

A tematikus szemináriumokat (thematic seminar) meghatározott témákban szervezik azzal a céllal, hogy a hasonló téma iránt érdeklődő szervezetek képviselői találkozhassanak, továbbképezzék munkatársaikat, kicseréljék a jó gyakorlatokat a szeminárium témájában. A szemináriumok célcsoportja jellemzően a témában már kellő tapasztalattal rendelkező szervezetek, az ismeretek elsajátításának módja pedig gyakran kis csoportos módon, nem-formális elemekkel bővítve zajlik.

Konferencia: a tematikus szemináriumokhoz hasonlóan egy meghatározott témában szervezik, de jóval formálisabb módon megvalósítva, szélesebb résztvevői körrel.

Az Erasmus+ nemzeti irodák egyéb támogató rendezvényeket is szervezhetnek, melyek nem tartoznak az itt felsorolt kategóriákba.

Egyéni tréning programon való részvételre jogosultak köre

 • bármely, a felsőoktatás/szakképzés/felnőttoktatás/köznevelés/ ifjúsági szektor területén működő, magyarországi székhellyel rendelkező köz- vagy magánintézmény, szervezet munkatársa;
 • bármely, a munkaerőpiacon vagy az oktatás, képzés és ifjúság területén aktív, magyarországi székhellyel rendelkező köz- vagy magánintézmény, szervezet munkatársa.

Az egyéni tréning programra jelentkező személy intézményének vagy szervezetének az adott szektorhoz, illetve az adott TCA rendezvény témájához kapcsolódnia kell.

Jelentkezési feltételek

 • Intézményenként alapvetően 1 fő kiutazása támogatható. Fontos, hogy olyan munkatárs vegyen részt az egyéni tréning programon, aki beszéli a rendezvény munkanyelvét, és megfelelően tudja képviselni az intézmény vagy szervezet érdekeit. A szakértői tanulmányutak, tematikus szemináriumok, konferenciák esetében lényeges, hogy a kiutazó hazai szakmai tevékenysége kapcsolatban legyen a rendezvény témájával.
 • A jelentkezők előválogatása során hátrébb sorolandó az, aki az adott költségvetési évben már részt vett valamilyen egyéni tréning programon.
 • A kitöltött űrlapot elektronikusan kell benyújtani, valamint a kinyomtatott, aláírt, majd beszkennelt űrlapot a Tempus Közalapítványhoz a pksz@tpf.hu címre  a megadott határidőig elküldeni.

Prioritások

Partnerkereső szeminárium típusú program esetében előnyben részesülnek azon intézmények jelentkezői, amelyeknek nincs az érintett szektorban és pályázattípusban támogatott Erasmus+ projektje.

Az adott egyéni tréning program felhívásában további prioritásokat adhat meg a szervező nemzeti iroda.

Kiválasztás

A résztvevők kiválasztásáról a tréning programot szervező nemzeti iroda dönt, a Tempus Közalapítvány jelentkezések alapján kialakított javaslata alapján.

Támogatás formája

A kiválasztott jelentkezők közvetlen támogatásban nem részesülnek. Számukra a Tempus Közalapítvány megszervezi a nemzetközi utazást az adott tréning program országába, fizeti az utasbiztosítás díját, valamint szükség esetén fedezi a fogadó nemzeti iroda által igényelt részvételi díjat. A szállás-ellátásért a fogadó Nemzeti Iroda a felelős.

Jelentkezési határidők és feltételek

A különböző egyéni tréning programok jelentkezési határidői folyamatosan kerülnek meghirdetésre honlapunkon, illetve az ifjúsági szektorhoz kapcsolódó programok esetén az eplusifjusag.hu oldal Képzések menüpontjában.

Amennyiben bármelyik tréning program felkeltette az érdeklődését és többet szeretne tudni a részletekről, kérjük, érdeklődjön a pksz@tpf.hu e-mail címen. Ezt követően a részvételhez jelentkeznie kell a honlapunkon megtalálható jelentkezési lap segítségével.

Jelentkezés benyújtásának lépései:

 1. Az innen letölthető word formátumú űrlap kitöltése.
 2. A véglegesített űrlap nyomtatása.
 3. Az intézmény hivatalos képviselőjének/képviselőinek cégszerű aláírásával ellátott nyomtatott verziót szkennelve el kell küldeni elektronikusan a pksz@tpf.hu e-mail címre a megadott határidőig.
 4. Figyelem! Amennyiben az Ön intézménye még nem regisztrált az Organisation Registration System (ORS) felületen és nincs feltöltve kitöltött és aláírt közpénzes nyilatkozat az államháztartáson kívül eső intézmények esetében, abban az esetben ezeket csatolniuk kell a jelentkezéshez! 
  Tájékoztatás nyilatkozattételi kötelezettségről
  Közpénzes nyilatkozat

 Beszámolás:

 1. Beszámoló űrlap


Elérhető egyéni tréning programok

Jelenleg az alábbi tréning programokra lehet pályázni. A tréning programok listáját folyamatosan frissítjük, így amennyiben nem talál megfelelő rendezvényt, érdemes a későbbiekben visszalátogatni erre az oldalra.

Az ifjúsági területen elérhető aktuális képzések listája az alábbi oldalon található: 
http://eplusifjusag.hu/hu/courses/current


Az észt nemzeti iroda szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Contact seminar “Expanding horizons in language learning”

Szektor: köznevelés, szakképzés

Időpont: 2023.04.25-28.

Helyszín: Tallinn

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása

Expected results:

 • New good quality Erasmus+ KA2 project ideas/proposals to the next 2023 and 2024 selection rounds.
 • We expect all participating organisations have found at least one possible cooperation partner for future cooperation project(s).
 • New ideas about multilingual/multicultural classroom 
 • Shared experineces 

Profile of participants: 

We expect participants from SE and VET sectors, related to the language learning/teaching (teachers, directors etc).

Jelentkezési határidő: 2023. 03. 26.

Jelentkezés két lépcsős menete:

 1. Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. Bővebb információ az űrlap kitöltésével kapcsolatban.
 2. SALTO platformon való jelentkezés 2023.02.20-tól, ami a következő linken érhető el: https://salto-et.net/events/show/EE01_0467_TSS_2022 (Regisztráció a SALTO platformra)

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégánkhoz.


A finn nemzeti iroda szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőségek nyitottak az érdeklődők számára:

Promoting VET Excellence through Skills Competition

Szektor: szakképzés

Időpont: 2023.05.08 - 2023.05.11.

Helyszín: Espoo

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása: 

Expected results: 

 • The participants will gain new knowledge, ideas, methods, skills, and motivation to implement VET excellence in their daily work, deeper understanding of the concept vocational excellence, and how it can be used as a tool to transform VET systems in Europe.
 • The participants will establish networks and find partners for transnational cooperation possibilities offered by the Erasmus+ programme.
Profile of participants:
 • The seminar is aimed at persons and organizations participating in Erasmus+ activities who want to understand how the achievement of excellence can be promoted, achieved and utilized in vocational training in different ways, and for those who want to deepen their understanding of the concept of "vocational excellence".
 • In the selection of participants, priority is given to applicants who already have some knowledge and experience of Skills activities.

Jelentkezési határidő: 2023. március 24.

Jelentkezés két lépcsős menete:

 1. Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. Bővebb információ az űrlap kitöltésével kapcsolatban.
 2. A SALTO platformon való jelentkezés, ami a következő linken érhető el: https://salto-et.net/events/show/FI01_0442_THO_2022 (Regisztráció a SALTO platformra)

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégánkhoz.


Sport and Sustainability - a Lifelong Approach

Szektor: szakképzés

Időpont: 2023.05.29. -2023.05.31.

Helyszín: Lahti

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása: 

Expected results:

 • Sharing best practices and innovations, increased awareness of sustainability in the field of sports, networking, new ideas for Erasmus+ projects
Profile of participants:
 • Teachers, experts, coaches, educators, education managers and developers working in the vocational education in the field of sport and exercise. Vocational education providers and high-performance centres providing vocational education and training in sports sector.

Jelentkezési határidő: 2023. március 24.

Jelentkezés két lépcsős menete:

 1. Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk.  
 2. SALTO platformon való jelentkezés, ami a következő linken érhető el: https://salto-et.net/events/show/FI01_0458_THO_2022 (Regisztráció a SALTO platformra)

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégánkhoz.


A német nemzeti iroda szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Towards high quality in school education mobility projects - a dialogue between coordinators of accredited mobility consortia, course providers and National Agencies 

Szektor: köznevelés

Időpont: 2023.05.21-23.

Helyszín: Köln

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása

Expected results:

 • Networking of coordinators of mobility consortia to prepare future cooperation between their consortia members
 • Support networking of coordinators beside ESEP as long as the tool does not meet the needs of the field
 • Raising quality of IST courses for teacher and pedagogical staff
 • Exchange of examples of good practice in the accreditation scheme
 • Exchange on experiences of implementation with a focus on monitoring and support of projects
 • Presentation of the new integrated platform and discussion on the state of play and further improvements

Profile of participants: 

 • Coordinators of mobility consortia run by school authorities or Ministries of Education (regions, academies…)
 • Course Providers

 

Jelentkezési határidő: 2023. április 02.

Jelentkezés menete:

Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. 

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégánkhoz.


A holland nemzeti iroda szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Let's talk about the Erasmus Charter for Higher Education: what about the implementation of the ECHE principles…?

Szektor: felsőoktatás

Időpont: 2023.05.31-2023.06.02.

Helyszín: Hága

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása: 

Expected results:

 • More awareness on the role and importance of the ECHE as an instrument for the quality of international mobility activities and the impact of internationalisation.
 • Platform for the exchange of ideas and good practices regarding the monitoring and implementation of the ECHE.
 • Action plans for participants / organisations / NAs for implementing/strengthening the principles of the ECHE.
 • Recommendations for the EC regarding the ECHE.
Profile of participants:
 • Erasmus+ coordinators and colleagues working with the ECHE at HEIs; experts; student organisations.

Jelentkezési határidő: 2023. március 31.

Jelentkezés két lépcsős menete:

 1. Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. Bővebb információ az űrlap kitöltésével kapcsolatban
 2. SALTO platformon való jelentkezés, ami a következő linken érhető el: https://salto-et.net/events/show/NL01_0425_THO_2023 (Regisztráció a SALTO platformra)

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégánkhoz.


A belga nemzeti iroda szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Blended mobility for Higher Education: challenges, opportunities and concrete implementation

Szektor: felsőoktatás

Időpont: 2023.06.07-09.

Helyszín: Brüsszel

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása

Expected results:

This seminar will be the opportunity for participants to:

 • Learn about the Erasmus+ possibilities and rules regarding blended mobility opportunities and activities for Higher Education Institutions.
 • Have an overview of the results of the survey launched in September 2022 and addressed to the 42 Erasmus+ HEIs (taking part in Erasmus+) from the French Community of Belgium on the way they are currently implementing Erasmus+ blended mobility activities (challenges, practices, understanding).
 • Exchanges of practices between HEIs representatives on key questions related to the implementation of blended mobility (administrative management, virtual learning component, recognition of learning, innovative approach, communication, …).
 • Conclude the seminar with practical recommendations to ensure a better and smoother implementation of Erasmus+ blended mobility activities by Higher Education Institutions (recommendations for the European Commission, National Agencies, Higher Education Institutions, other relevant stakeholders).

Profile of participants: 

Higher Education Institutions coordinators or teachers, staff in charge of international relations, or any stakeholders involved in the implementation of Erasmus+ blended mobility activities.

Selected participants should be a mix of participants that have already implemented blended mobility activities within their HEI and of participants willing to implement these new mobility formats in the near future.

 

Jelentkezési határidő: 2023.04.29.

Jelentkezés két lépcsős menete:

 1. Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. 
 2. A SALTO platformon való jelentkezés linkje 2023.04.10. után itt lesz elérhető. Addig is érdemes regisztrálni a SALTO platformra.

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégánkhoz.


A máltai és a magyar nemzeti iroda közös szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Digital Inclusion in School Education

Szektor: köznevelés

Időpont: 2023.10.25-2023.10.27.

Helyszín: Málta

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása

Expected results: 

 • In order to become more able to involve people with fewer opportunities, best practices shall be shared with the participants that support inclusion with digital / virtual tools and methodology (also, sociodrama as an impact measure on social inclusion with people living in vulnerable situations will be introduced and used).
Profile of participants:
 • KA2-SCH projects holders willing to contribute to the dissolving of the digital divide: more precisely - social inclusion project owners in school education with experience in virtual implementation within projects.

Jelentkezési határidő: 2023. április 14.

Jelentkezés két lépcsős menete:

 1. Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. Bővebb információ az űrlap kitöltésével kapcsolatban.
 2. A SALTO platformon való jelentkezés 2023.02.13-tól lehetséges, ami a következő linken érhető el: https://salto-et.net/events/show/MT01_0456_THO_2022 (Regisztráció a SALTO platformra)

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégánkhoz.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×