Erasmus+ egyéni tréning programok

Partnerkereső és tematikus szemináriumok, tanulmányutak, konferenciák és egyéb nemzetközi támogató rendezvények az Erasmus+ programban részt vevő szervezetek számára

Az Erasmus+ programban részt vevő országok nemzeti irodái a program céljainak és prioritásainak hatékonyabb megvalósulását szolgáló tréning programokat szerveznek nemzetközi együttműködési tevékenységük (TCA – Transnational Cooperation Activities) keretében. Az egyéni tréning programok formájukat tekintve lehetnek partnerkereső szemináriumok, tanulmányutak, tematikus szemináriumok, konferenciák és egyéb nemzetközi támogató rendezvények. 

Az aktuálisan elérhető programokért kérjük, görgessen az oldal aljára.

A partnerkereső szemináriumokat (contact making seminar) meghatározott témákban szervezik azzal a céllal, hogy a hasonló téma iránt érdeklődő, de nemzetközi partnerekkel nem rendelkező szervezetek képviselői találkozhassanak, megismerkedhessenek egymással egy közös nemzetközi projekt későbbi kidolgozásának reményében, valamint szakmai tapasztalatot szerezzenek a szeminárium témájában. A szemináriumokon a résztvevők tájékoztatást kapnak a pályázati lehetőségekről és feltételekről, majd szervezett keretek között keresnek (és találnak) elképzeléseiknek megfelelő partner intézményeket. Jellemzően pályázati tapasztalattal nem rendelkező szervezeteknek szólnak a partnerkereső szemináriumok.

A szakértői tanulmányút (study visit) során a résztvevők a tanulmányút céljától függően megismerhetik a fogadó ország ifjúsági szektorát, oktatási és képzési rendszerét és gyakorlatát, tanulmányozhatják a szervező intézménynek valamely konkrét oktatási, képzési, vagy ifjúsági területen elért eredményeit, s azokat összevethetik más országok tapasztalataival. 

A tematikus szemináriumokat (thematic seminar) meghatározott témákban szervezik azzal a céllal, hogy a hasonló téma iránt érdeklődő szervezetek képviselői találkozhassanak, továbbképezzék munkatársaikat, kicseréljék a jó gyakorlatokat a szeminárium témájában. A szemináriumok célcsoportja jellemzően a témában már kellő tapasztalattal rendelkező szervezetek, az ismeretek elsajátításának módja pedig gyakran kis csoportos módon, nem-formális elemekkel bővítve zajlik.

Konferencia: a tematikus szemináriumokhoz hasonlóan egy meghatározott témában szervezik, de jóval formálisabb módon megvalósítva, szélesebb résztvevői körrel.

Az Erasmus+ nemzeti irodák egyéb támogató rendezvényeket is szervezhetnek, melyek nem tartoznak az itt felsorolt kategóriákba.

Egyéni tréning programon való részvételre jogosultak köre

 • bármely, a felsőoktatás/szakképzés/felnőttoktatás/köznevelés/ ifjúsági szektor területén működő, magyarországi székhellyel rendelkező köz- vagy magánintézmény, szervezet munkatársa;
 • bármely, a munkaerőpiacon vagy az oktatás, képzés és ifjúság területén aktív, magyarországi székhellyel rendelkező köz- vagy magánintézmény, szervezet munkatársa.

Az egyéni tréning programra jelentkező személy intézményének vagy szervezetének az adott szektorhoz, illetve az adott TCA rendezvény témájához kapcsolódnia kell.

Jelentkezési feltételek

 • Intézményenként alapvetően 1 fő kiutazása támogatható. Fontos, hogy olyan munkatárs vegyen részt az egyéni tréning programon, aki beszéli a rendezvény munkanyelvét, és megfelelően tudja képviselni az intézmény vagy szervezet érdekeit. A szakértői tanulmányutak, tematikus szemináriumok, konferenciák esetében lényeges, hogy a kiutazó hazai szakmai tevékenysége kapcsolatban legyen a rendezvény témájával.
 • A jelentkezők előválogatása során hátrébb sorolandó az, aki az adott költségvetési évben már részt vett valamilyen egyéni tréning programon.
 • A kitöltött űrlapot elektronikusan kell benyújtani, valamint a kinyomtatott, aláírt, majd beszkennelt űrlapot a Tempus Közalapítványhoz a pksz@tpf.hu címre  a megadott határidőig elküldeni.

Prioritások

Partnerkereső szeminárium típusú program esetében előnyben részesülnek azon intézmények jelentkezői, amelyeknek nincs az érintett szektorban és pályázattípusban támogatott Erasmus+ projektje.

Az adott egyéni tréning program felhívásában további prioritásokat adhat meg a szervező nemzeti iroda.

Kiválasztás

A résztvevők kiválasztásáról a tréning programot szervező nemzeti iroda dönt, a Tempus Közalapítvány jelentkezések alapján kialakított javaslata alapján.

Támogatás formája

A kiválasztott jelentkezők közvetlen támogatásban nem részesülnek. Számukra a Tempus Közalapítvány megszervezi a nemzetközi utazást az adott tréning program országába, valamint szükség esetén fedezi a fogadó nemzeti iroda által igényelt részvételi díjat.

Jelentkezési határidők és feltételek

A különböző egyéni tréning programok jelentkezési határidői folyamatosan kerülnek meghirdetésre honlapunkon, illetve az ifjúsági szektorhoz kapcsolódó programok esetén az eplusifjusag.hu oldal Képzések menüpontjában.

Amennyiben bármelyik tréning program felkeltette az érdeklődését és többet szeretne tudni a részletekről, kérjük, érdeklődjön a pksz@tpf.hu e-mail címen. Ezt követően a részvételhez jelentkeznie kell a honlapunkon megtalálható jelentkezési lap segítségével.

Jelentkezés benyújtásának lépései partnerkereső szemináriumok esetén:

 1. Az innen letölthető word formátumú űrlap kitöltése. Kérjük, hogy már meglévő és átgondolt projektötlettel jelentkezzenek!
 2. A véglegesített űrlap nyomtatása.
 3. Az intézmény hivatalos képviselőjének/képviselőinek cégszerű aláírásával ellátott nyomtatott verziót szkennelve el kell küldeni elektronikusan a pksz@tpf.hu e-mail címre a megadott határidőig.
 4. Figyelem! Államháztartáson kívül eső intézményeknek a szkennelt űrlapon kívül a kitöltött és aláírt közpénzes nyilatkozatot is csatolniuk kell a jelentkezéshez!
  Tájékoztatás nyilatkozattételi kötelezettségről
  Közpénzes nyilatkozat

 Beszámolás:

 1. Beszámoló űrlap


Elérhető egyéni tréning programok

Jelenleg az alábbi tréning programokra lehet pályázni. A tréning programok listáját folyamatosan frissítjük, így amennyiben nem talál megfelelő rendezvényt, érdemes a későbbiekben visszalátogatni erre az oldalra.

Az ifjúsági területen elérhető aktuális képzések listája az alábbi oldalon található: 
http://eplusifjusag.hu/hu/courses/current


A magyar nemzeti iroda szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Digital Inclusion In School Education

Szektor: köznevelés

Időpont: 2022. november 21 - 2022. november 23.

Helyszín: Budapest

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása

Expected results: In order to become more able to involve people with fewer opportunities, best practices shall be shared with the participants that support inclusion with digital / virtual tools and methodology (also, sociodrama as an impact measure on social inclusion with people living in vulnerable situations will be introduced and used)

Profile of participants: SE KA2 projects holders willing to contribute to the dissolving of the digital divide: more precisely - social inclusion project owners in school education with experience in virtual implementation within projects

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 22.

Jelentkezés két lépcsős menete:

 1. Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. Bővebb információ az űrlap kitöltésével kapcsolatban.​
 2. SALTO platformon való jelentkezés, ami a következő linken érhető el: https://salto-et.net/events/show/HU01_0375_THO_2022 (Regisztráció a SALTO platformra)

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről.

Kérdések esetén forduljon bizalommal Bedécs Anikó (aniko.bedecs@tpf.hu) vagy Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégákhoz.


A litván nemzeti iroda szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Development of projects and cooperation to support refugees and local communities

Szektorok: köznevelés és szakképzés

Időpont: 2022.szeptember 13 - 2022. szeptember 16.

Helyszín: Riga

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása:

Expected results:

 • understand the framework of KA2 and will know the requirements of Erasmus+ KA2 applications
 • know how to connect the organization`s goals to EU policies
 • understand the requirements of successful Erasmus+ applications
 • have developed new ideas for projects and have found connections for the potential KA2 projects
 • be aware of the challenges in relation to the topic of the contact seminar

Profile of participants:

We welcome teachers, trainers, educators, learning facilitators, support staff, representatives of education authorities, organizations involved in KA2 VET and SE projects for supporting refugees. The participants will have the common goal to develop new cooperation and prepare future KA2 projects on the topic of providing support for local communities via facilitating exchange of practices, sharing and developing tools, on-line and off-line guidance, resources and methodologies.

We also welcome representatives from organisations that have experience in providing support for refugees.

Jelentkezési határidő: 2022. július 30.

Jelentkezés két lépcsős menete:

1. Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. Bővebb információ az űrlap kitöltésével kapcsolatban.

2. SALTO platformon való jelentkezés, ami a következő linken érhető el: https://salto-et.net/AMP/event_single/show_public_overview/LV01_0396_TSS_2021 (Regisztráció a SALTO platformra)

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Bedécs Anikó (aniko.bedecs@tpf.hu) vagy Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégákhoz.


A belga nemzeti iroda szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Contact seminar – Digital learning for adult learners

Szektorok: felnőtt tanulás és szakképzés

Időpont: 2022. november 07 - 2022. november 10.

Helyszín: Antwerpen

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása:

Expected results:

 • awareness of internationalisation among ADU/VET institutions
 • understanding of Erasmus+ rules
 • new networks for the future cooperation
 • outlines of KA210 projects (small-scale partnerships)
 • involvement of newcomer organisations in Erasmus+

Profile of participants:

Representatives of

 • public/private organizations who are active in the fields of VET or ADULT EDUCATION working with adult learners
 • organizations that want to tackle their digital transformation and/or want to achieve an effective shift to digital education/training and/or developing digital expertise to strengthen employees/trainers/teachers in their digital competences and /or focus on innovation and design of digital learning content
 • newcomers as well as organisations already having some experience in project preparation and implementation.
 • organizations with the prospect of a project application or participation in a small-scale partnership (KA210) in 2023.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 30.

Jelentkezés menete:

Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. Bővebb információ az űrlap kitöltésével kapcsolatban.

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégánkhoz.


A belga nemzeti iroda szervezésében a következő ingyenes szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Contact seminar – Small-scale partnerships for special needs schools

Szektor: köznevelés

Időpont: 2022.11.14 - 2022.11.17.

Helyszín: Brugge

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása:

Expected results:

 • Develop participants` skills for working with childeren and pupils with special needs
 • Provide a space to participants for sharing their experiences
 • Develop participants` knowledge about the opportunities offered by the Erasmus+ programme in the field of special needs education

Profile of participants:

Representatives of special needs schools (pre-primary, primary, secondary) - both general and vocational education are welcome.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 30.

Jelentkezés menete:

Az innen letölthető word formátumú magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni a magyar nemzeti iroda felé részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. Bővebb információ az űrlap kitöltésével kapcsolatban.

A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről. Kérdések esetén forduljon bizalommal Füzes Viktória (viktoria.fuzes@tpf.hu) kollégánkhoz.


A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×