Erasmus+ egyéni tréning programok

Partnerkereső és tematikus szemináriumok, tanulmányutak, konferenciák és egyéb nemzetközi támogató rendezvények az Erasmus+ programban részt vevő szervezetek számára

 Az Erasmus+ programban részt vevő országok nemzeti irodái a program céljainak és prioritásainak hatékonyabb megvalósulását szolgáló tréning programokat szerveznek nemzetközi együttműködési tevékenységük (TCA – Transnational Cooperation Activities) keretében. Az egyéni tréning programok formájukat tekintve lehetnek partnerkereső szemináriumok, tanulmányutak, tematikus szemináriumok, konferenciák és egyéb nemzetközi támogató rendezvények. 

Az aktuálisan elérhető programokért kérjük, görgessen az oldal aljára.

A partnerkereső szemináriumokat (contact making seminar) meghatározott témákban szervezik azzal a céllal, hogy a hasonló téma iránt érdeklődő, de nemzetközi partnerekkel nem rendelkező szervezetek képviselői találkozhassanak, megismerkedhessenek egymással egy közös nemzetközi projekt későbbi kidolgozásának reményében, valamint szakmai tapasztalatot szerezzenek a szeminárium témájában. A szemináriumokon a résztvevők tájékoztatást kapnak a pályázati lehetőségekről és feltételekről, majd szervezett keretek között keresnek (és találnak) elképzeléseiknek megfelelő partner intézményeket. Jellemzően pályázati tapasztalattal nem rendelkező szervezeteknek szólnak a partnerkereső szemináriumok.

A szakértői tanulmányút (study visit) során a résztvevők a tanulmányút céljától függően megismerhetik a fogadó ország ifjúsági szektorát, oktatási és képzési rendszerét és gyakorlatát, tanulmányozhatják a szervező intézménynek valamely konkrét oktatási, képzési, vagy ifjúsági területen elért eredményeit, s azokat összevethetik más országok tapasztalataival. 

A tematikus szemináriumokat (thematic seminar) meghatározott témákban szervezik azzal a céllal, hogy a hasonló téma iránt érdeklődő szervezetek képviselői találkozhassanak, továbbképezzék munkatársaikat, kicseréljék a jó gyakorlatokat a szeminárium témájában. A szemináriumok célcsoportja jellemzően a témában már kellő tapasztalattal rendelkező szervezetek, az ismeretek elsajátításának módja pedig gyakran kis csoportos módon, nem-formális elemekkel bővítve zajlik.

Konferencia: a tematikus szemináriumokhoz hasonlóan egy meghatározott témában szervezik, de jóval formálisabb módon megvalósítva, szélesebb résztvevői körrel.

Az Erasmus+ nemzeti irodák egyéb támogató rendezvényeket is szervezhetnek, melyek nem tartoznak az itt felsorolt kategóriákba.

Egyéni tréning programon való részvételre jogosultak köre

 • bármely, a felsőoktatás/szakképzés/felnőttoktatás/köznevelés/ ifjúsági szektor területén működő, magyarországi székhellyel rendelkező köz- vagy magánintézmény, szervezet munkatársa;
 • bármely, a munkaerőpiacon vagy az oktatás, képzés és ifjúság területén aktív, magyarországi székhellyel rendelkező köz- vagy magánintézmény, szervezet munkatársa.

Az egyéni tréning programra jelentkező személy intézményének vagy szervezetének az adott szektorhoz, illetve az adott TCA rendezvény témájához kapcsolódnia kell.

Jelentkezési feltételek

 • Intézményenként alapvetően 1 fő kiutazása támogatható. Fontos, hogy olyan munkatárs vegyen részt az egyéni tréning programon, aki beszéli a rendezvény munkanyelvét, és megfelelően tudja képviselni az intézmény vagy szervezet érdekeit. A szakértői tanulmányutak, tematikus szemináriumok, konferenciák esetében lényeges, hogy a kiutazó hazai szakmai tevékenysége kapcsolatban legyen a rendezvény témájával.
 • A jelentkezők előválogatása során hátrébb sorolandó az, aki az adott költségvetési évben már részt vett valamilyen egyéni tréning programon.
 • A kitöltött űrlapot elektronikusan kell benyújtani, valamint a kinyomtatott, aláírt, majd beszkennelt űrlapot a Tempus Közalapítványhoz a pksz@tpf.hu  címre  a megadott határidőig elküldeni.

Prioritások

Partnerkereső szeminárium típusú program esetében előnyben részesülnek azon intézmények jelentkezői, amelyeknek nincs az érintett szektorban és pályázattípusban támogatott Erasmus+ projektje.

Az adott egyéni tréning program felhívásában további prioritásokat adhat meg a szervező nemzeti iroda.

Kiválasztás

A résztvevők kiválasztásáról a tréning programot szervező nemzeti iroda dönt, a Tempus Közalapítvány jelentkezések alapján kialakított javaslata alapján.

Támogatás formája

A kiválasztott jelentkezők közvetlen támogatásban nem részesülnek. Számukra a Tempus Közalapítvány megszervezi a nemzetközi utazást az adott tréning program országába, valamint szükség esetén fedezi a fogadó nemzeti iroda által igényelt részvételi díjat.

Jelentkezési határidők és feltételek

A különböző egyéni tréning programok jelentkezési határidői folyamatosan kerülnek meghirdetésre honlapunkon, illetve az ifjúsági szektorhoz kapcsolódó programok esetén az eplusifjusag.hu oldal Képzések menüpontjában.

Amennyiben bármelyik tréning program felkeltette az érdeklődését és többet szeretne tudni a részletekről, kérjük, érdeklődjön a pksz{kukac}tpf.hu e-mail címen. Ezt követően a részvételhez jelentkeznie kell a honlapunkon megtalálható jelentkezési lap segítségével.

Jelentkezés benyújtásának lépései partnerkereső szemináriumok esetén:

 1. Az innen letölthető word formátumú űrlap kitöltése. Kérjük, hogy már meglévő és átgondolt projektötlettel jelentkezzenek!
 2. A véglegesített űrlap nyomtatása.
 3. Az intézmény hivatalos képviselőjének/képviselőinek cégszerű aláírásával ellátott nyomtatott verziót szkennelve el kell küldeni elektronikusan a pksz{kukac}tpf.hu e-mail címre a megadott határidőig.
 4. Figyelem! Államháztartáson kívül eső intézményeknek a szkennelt űrlapon kívül a kitöltött és aláírt közpénzes nyilatkozatot is csatolniuk kell a jelentkezéshez!
  Tájékoztatás nyilatkozattételi kötelezettségről
  Közpénzes nyilatkozat

 Beszámolás:

 1. Beszámoló űrlap


Elérhető egyéni tréning programok

Jelenleg az alábbi tréning programokra lehet pályázni. A tréning programok listáját folyamatosan frissítjük, így amennyiben nem talál megfelelő rendezvényt, érdemes a későbbiekben visszalátogatni erre az oldalra.

Ifjúság

Az aktuális képzések listája az alábbi oldalon található: http://eplusifjusag.hu/hu/courses/current

Köznevelés

​A magyar nemzeti iroda szervezésében a következő online szeminárium lehetőség nyitott az érdeklődők számára:

Digital Wellbeing for Educators

Időpont: 2021.11.16 – 2021.11.18.

Helyszín: online

Rendezvény nyelve: angol (B2 nyelvtudás)

Rendezvény leírása:

Themes and goals:The primary aim of the event is to reach better quality projects submitted in Erasmus calls in this priority topic, especially in the call (Partnerships for Digital Education Readiness in the fields of school education, vocational education and training, and higher education --- KA226) and other relevant projects.  

The event, as an innovation, sets its flag to provide preparation of participants, inclusion of TCA events on similar topics, collection of materials prior to and during the course, communication between participants and of course long-term availability and sustainability from one place. The course will thus consist of an asynchronous online course in Canvas LMS and a synchronous online event, where all the selected participants are present. 

Expected results: KA226 and other project holders in the field of school education who focus on the topic of digitalisation have faced many challenges as a consequence of the recent sudden shift to online and distance learning due to circumstances created by the COVID-19 pandemic.

This thematic activity (TCA) aims at

 • raising digital awareness, skills and competences;
 • developing digital competences;
 • providing existing and tested practices;
 • encouraging participants to effectively use and/or support the use of existing Erasmus  + platforms such as eTwinning and School Education Gateway;
 • helping participants identify their needs and creating space to share them with one another;
 • supporting participants to effectively implement quality projects;
 • sharing high quality digital content such as innovative online resources and tools (Canvas course).

Részvevők köre: KA226 project holders as well as other project holders in the field of school education who focus on the topic of digitalisation.

Jelentkezési határidő: 2021. 10.19.

Jelentkezés menete: A magyar nyelvű jelentkezési lap visszaküldésével tudja jelezni részvételi szándékát, melyet a pksz@tpf.hu címre várunk. A jelentkezések értékelését követően levélben értesítjük a kiválasztottakat a rendezvény részleteiről.

Kérdések esetén forduljon bizalommal Bedécs Anikó kollégánkhoz az aniko.bedecs@tpf.hu címen.


Szakképzés

​Jelenleg nincs elérhető köznevelés fókuszú egyéni tréning program. Kérjük, látogasson vissza később.

Felsőoktatás

Jelenleg nincs elérhető felsőoktatás fókuszú egyéni tréning program. Kérjük, látogasson vissza később.

Felnőtt tanulás

Jelenleg nincs elérhető felnőtt tanulás fókuszú egyéni tréning program. Kérjük, látogasson vissza később.

Szektorközi (a köznevelési, szakképzési, felsőoktatási és felnőtt tanulási szektor képviselői számára is nyitott)

Jelenleg nincs elérhető szektorközi egyéni tréning program. Kérjük, látogasson vissza később.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×