A vállalkozókészség fejlesztése az Erasmus+ program segítségével

TKA Disszeminációs füzetek 50.

A kiadvány a munkanélküliség elleni küzdelem, a mindennapi élethez szükséges készségek és vállalkozói készségek fejlesztése témájában megvalósított projektek, jó példák gyűjteménye

Az Erasmus+ program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy ösztönözze a foglalkoztathatóságot, és ezáltal hozzájáruljon Európa versenyképességének növeléséhez. A program olyan uniós célkitűzések megvalósításához ad támogatást, amelyek elősegíthetik a hazánkban is jelenlévő problémák megoldását. Ilyen például az ifjúsági munkanélküliség elleni küzdelem, a mindennapi életben való boldoguláshoz szükséges készségek az iskolákban, vagy a vállalkozói készségek fejlesztése, kibontakozásának elősegítése.

Ezekkel a témákkal az elmúlt években számos uniós támogatású projekt foglalkozott, amelyekben más országok meglévő tapasztalatait is felhasználva, közös, innovatív megoldásokat kerestek a felmerülő kihívásokra, illetve olyan újításokat vezettek be az oktatásban, amelyeket a nemzetközi tapasztalatoknak köszönhetően ismerhettek meg. A következő oldalakon ezekből mutatunk be néhányat.


A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×