Kisléptékű partnerségek a felnőtt tanulási szektorban (KA210-ADU)

A résztvevő intézmények 6-24 hónapos időtartammal és minimum 2 szervezet együttműködésével szerezhetnek tapasztalatot, erősíthetik kapacitásukat és magas minőségű innovatív módszereket valósíthatnak meg a nemzetközi együttműködések terén.

1. A pályázattípus célja

A projekttípus – a hagyományos partnerségi projektekhez képest – kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező pályázók számára biztosít lehetőséget az Erasmus+ programba való bekapcsolódásra. Alacsonyabb pénzügyi támogatással, rövidebb időtartammal és egyszerűsített adminisztratív előírásokkal a kisebb kapacitású és az Erasmus programban még új szervezeteket célozza.

2. A pályázásra jogosultak köre

Pályázó lehet bármely programországban székhellyel rendelkező, részt vevő szervezet/intézmény.

3. Megvalósítható tevékenységek

Bármilyen témájú projekt megvalósítható, ami kapcsolódik a felnőtt tanuláshoz és összhangban van kisléptékű partnerség pályázattípus célkitűzéseivel.

A partnerségi együttműködések 6-24 hónapos időtartammal és minimum 2 szervezet együttműködésével valósulhatnak meg.  A projekt célkitűzésének és a tervezett tevékenységek típusának megfelelően a pályázati szakaszban ki kell választani a kívánt időtartamot. Kivételes esetben ez a kedvezményezett kérésére és a Nemzeti Iroda beleegyezésével hosszabbítható meg. Ebben az esetben a támogatás teljes összege nem változik.

4. A programban részt vevő országok

Az alábbi országok vesznek részt az Erasmus programban:

Az Európai Unió tagállamai*: (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxembourg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia, Svédország)

*A tengerentúli országok és területek (TOT), és ahol releváns, azok köz- és magánintézményei is jogosultak az Erasmus+ programban való részvételre.

Nem EU tagállamként a programban szintén részt vesz: Észak-Macedón Köztársaság, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Törökország, Szerbia

5. Pályázati feltételek

A formai és tartalmi követelményeket a Pályázati útmutató B) része tartalmazza.

6. A támogatás mértéke

Ebben a pályázattípusban átalány alapú támogatás igényelhető, amelynek mértéke 30 000 euró vagy 60 000 euró lehet. A támogatás mértékét a tervezett tevékenységekkel és az elérni kívánt eredményekkel összhangban kell meghatározni.

7. A pályázás menete

Ennek részleteit a Pályázati útmutató C) része tartalmazza.

A pályázás folyamatának legfontosabb lépései:

8. A pályázatok beadásának határideje

2021. május 21. 18:00 óra (brüsszeli idő szerint)

2021. november 3. déli 12 óra (brüsszeli idő szerint)

9. További információ és dokumentumok

​Erasmus+ pályázati útmutató (angol nyelven)

Erasmus+ pályázati útmutató (magyar nyelven)

​​Pályázati felhívás (angol nyelven)

​​Pályázati űrlap (angol nyelven)

További tájékoztató és támogató dokumentumok letölthetők honlapunk dokumentumtárában.​​

Kapcsolat

Tempus Közalapítvány
E-mail: info@tpf.hu
Telefon +36 1 237 1300

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×