Kisléptékű partnerségek a köznevelési szektorban (KA210-SCH)

A résztvevő intézmények 6-24 hónapos időtartammal és minimum 2 szervezet együttműködésével szerezhetnek tapasztalatot, erősíthetik kapacitásukat és magas minőségű innovatív módszereket valósíthatnak meg a nemzetközi együttműködések terén

1. A pályázattípus célja

A projekttípus – a hagyományos partnerségi projektekhez képest – kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező pályázók számára is lehetőséget biztosít az Erasmus+ programba való bekapcsolódásra. Alacsonyabb pénzügyi támogatással, rövidebb időtartammal és egyszerűsített adminisztratív előírásokkal a kisebb kapacitású és az Erasmus programban még új szervezeteket célozza.

2. A pályázásra jogosultak köre

Pályázó lehet bármely programországban székhellyel rendelkező, részt vevő szervezet/intézmény.

3. Megvalósítható tevékenységek

Bármilyen témájú projekt megvalósítható, ami kapcsolódik a közneveléshez és összhangban van az Együttműködési partnerség pályázattípus célkitűzéseivel, tehát a partnerség szervezhet tanulási, oktatási és képzési tevékenységeket a pedagógusok, az intézmény nevelő-oktatómunkát közvetlenül segítő munkatársai, az intézmény vezetői és a tanulók számára.

A tevékenységek bármilyen formában megvalósulhatnak és több típusú résztvevőt is bevonhatnak, külön-külön vagy csoportosan.

A partnerségi együttműködések 6-24 hónapos időtartammal és minimum 2 szervezet együttműködésével valósulhatnak meg. A projekt célkitűzésének és a tervezett tevékenységek típusának megfelelően a pályázati szakaszban ki kell választani a kívánt időtartamot. Kivételes esetben a kedvezményezett kérésére és a Nemzeti Iroda beleegyezésével meghosszabbítható. Ebben az esetben a támogatás teljes összege nem változik.

4. A programban résztvevő országok

Az alábbi országok vesznek részt az Erasmus programban:

Az Európai Unió tagállamai*: (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxembourg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia, Svédország)

*A tengerentúli országok és területek (TOT), és ahol releváns, azok köz- és magánintézményei is jogosultak az Erasmus+ programban való részvételre.

Nem EU tagállamként a programban szintén részt vesz: Észak-Macedón Köztársaság, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Törökország, Szerbia

5. Pályázati feltételek

A formai és tartalmi követelményeket a Pályázati útmutató  B) része tartalmazza.

6. A támogatás mértéke

A pályázattípusban átalánytámogatás igényelhető, amelynek mértéke 30 000 vagy 60 000 euró lehet. A támogatás mértékét a tervezett tevékenységekkel és az elérni kívánt eredményekkel összhangban kell meghatározni. A rendelkezésre álló pályázati keret a 2021. május 20-i pályázati fordulóban 279 961 euró, míg a 2021. november 3-i körben 419 941 euró.

7. A pályázás menete

Ennek részleteit a Pályázati útmutató C) része tartalmazza.

A pályázás folyamatának legfontosabb lépései:

8. A pályázatok beadásának határideje

  • 2021. május 21. 18:00 óra (brüsszeli idő szerint)
  • 2021. november 03. déli 12 óra (brüsszeli idő szerint)

9. További információ 

​Erasmus+ pályázati útmutató (angol nyelven)

Erasmus+ pályázati útmutató (magyar nyelven)

​​Pályázati felhívás (angol nyelven)

​​Pályázati űrlap (angol nyelven)

Pályázati kalauz kisléptékű partnerségek benyújtásához

További tájékoztató és támogató dokumentumok letölthetők honlapunk dokumentumtárában.​​

Kapcsolat

Tempus Közalapítvány
E-mail: info@tpf.hu
Telefon +36 1 237 1300

Intézményi regisztráció kapcsán:

Okruhlicza Nikol (nikol.okruhlicza{kukac}tpf.hu, +36-1-237 1300/113)

Tartalmi kérdésekben:

Pára-Jakab Réka (reka.jakab{kukac}tpf.hu, +36-1-237 1300/104)
Kern-Bethleni Zsuzsanna (zsuzsanna.bethelni{kukac}tpf.hu)
Balogh Tamás (tamas.balogh{kukac}tpf.hu, +36-1-237 1300/263)

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×