Fedezd fel Európát és bővítsd a látóköröd!

DiscoverEU Expand your comfort zone logo

Fedezd fel Európát és bővítsd a látóköröd!


18 évesként a DiscoverEU lehetőséget nyújt számodra, hogy…

  • utazz,
  • tanulj,
  • és megismerd a kontinensünket közelebbről.


Fenntarthatóan utaznál, vagy rajongsz a vasútért?

Szuper! Ugyanis ha a DiscoverEU lehetőségre jelentkezel, akkor egy InterRail vonatjeggyel gazdagodhatsz.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Olvass tovább, és ismerd meg a részleteket.

DiscoverEU vonat grafika

Mi a DiscoverEU?

Az Erasmus+ program részeként a DiscoverEU lehetőséget nyújt számodra, hogy megismerd és felfedezd Európa országait, használd a nyelvtudásodat, fejleszd képességeidet és akár új barátokra tegyél szert. Ehhez pedig a program egy InterRail vonatjegyet ad.

Kik jelentkezhetnek, és mik a feltételek? Olvass tovább a részletekért!

mutató kéz

A jelentkezésről

Mik a feltételek?

A DiscoverEU programra való jelentkezéshez csak néhány dolognak kell megfelelned:

  • Fontos, hogy a jelentkezés beküldésekor 18 éves legyél. Az aktuális fordulóban a 2005. január 1. és 2005. december 31. között születettek vehetnek részt. 
  • Továbbá európai lakcímmel is rendelkezned kell.

A következő fordulóra 2023. október 4., szerda, közép-európai idő szerint déli 12 órától 2023. október 18., szerda, közép-európai idő szerint déli 12 óráig lehet jelentkezni.

NAP
ÓRA
PERC
MP

További tudnivalók

A DiscoverEU-ra történő jelentkezés nem jelenti azt, hogy automatikusan vonatjegyben részesülsz. Minden fordulóban meghatározott számú jegy áll rendelkezésre, amelyből az országok lakosságarányosan részesülnek. A következő fordulóban 35 000 darab InterRail jegyet oszt ki az Európai Bizottság a kontinens fiataljai között.

Amennyiben vonatjegyben részesülsz, úgy el kell döntened, hogy a fix vagy a rugalmas utazási opciót választod. Ezekről infót itt találsz.

A DiscoverEU fontos eseménye az utazó fiatalok nemzetközi találkozója, a DiscoverEU meetup. Ilyen találkozót több országban is szerveznek az utazóknak (többnyire nyáron), így ezt az utazás tervezésekor érdemes figyelembe venned. Sőt a jövőben is, mint a DiscoverEU nagykövete bekapcsolódhatsz a helyi találkozókba. Minden DiscoverEU meetup-on a részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az Európai Ifjúsági Portál aloldalán keresztül tudsz.

Mit tehetsz probléma esetén?

Ha nem működik a DiscoverEU mobilalkalmazás, vagy a helyjegyekkel kapcsolatban ütköztél nehézségekbe, akkor azt jelezd az Európai Bizottság utazásszervezőjének a start-discover.eu weboldalon (akár hétvégén is). Az oldalon tekintsd át a leggyakoribb kérdéseket is, hiszen könnyen lehet, hogy közöttük már meg is találod a problémádra a megoldást.

Minden más esetben (eltűnnek értékeid, irataid, baleset ér), hívd az ingyenesen hívható 112-es telefonszámot.

Felkészülés

A DiscoverEU útnak legalább annyira fontos része a felkészülés, mint maga az utazás. Mi pedig ebben próbálunk neked segítséget nyújtani.

Utazók élményei

DiscoverEU utadra készülsz, vagy még csak a jelentkezésen gondolkozol? Akkor inspirálódj a nyertes fiatalok történeteiből!

A nyugati álom
Az első igazán életre szóló közös élményünk, egy zseniálisan sikerült utazás. Néhány szóban talán így lehetne összefoglalni, hogy mit is jelentett számunkra az Interrail vonatjegy.
Blog DiscoverEU Egyéni utazás Erasmus+ ESC Ifjúság Utazók élményei
A fényes Északtól az árnyas Délig
Tíz ország, négy hét, egy vonatjegy és számtalan élmény: ismerd meg Neszta DiscoverEU-történetét!
Blog DiscoverEU Egyéni utazás Erasmus+ Erasmus+ fiataloknak Történetek Utazók élményei
2,57 hét Európában, avagy egy felejthetetlen nyár felejthetetlen élményei
Ismerd meg Szabolcs történetét, aki eljutott Barcelonaba, a Camp Nou Stadionba is még 2019 augusztusában.
Blog DiscoverEU Egyéni utazás Erasmus+ Erasmus+ fiataloknak Történetek Utazók élményei

Tippek az utazáshoz

DiscoverEU utadra készülsz? Akkor találd meg az utazáshoz szükséges tippeket itt!

7 érv, amiért jobban megéri vonatra szállni
Bár a fapados járatok számának gyarapodásával az elmúlt években megnőtt a repülőutak száma, vonattal utazni mégis menőbb, mint valaha, és emellett számos előnnyel is jár.
Blog DiscoverEU Erasmus+ Erasmus+ fiataloknak Tippek
Így tervezd meg a DiscoverEU utadat, ha télen utaznál
Bár a legtöbb DiscoverEU utazó a nyár során járja be Európát, ez nem jelenti azt, hogy télen ne lenne lehetőség felhasználni az Interrail vonatjegyeket. Ehhez nyújtunk tippeket!
Blog DiscoverEU Erasmus+ Erasmus+ fiataloknak Tippek
Top 5 dolog, ami egy külföldi úthoz elengedhetetlen
Egy-egy utazás tervezésekor a csomagunk összeállítása bizony sok fejtörést tud okozni. Most összeszedtük azt az öt dolgot, amit semmi esetre sem szabad otthon hagynod.
Blog DiscoverEU Erasmus+ Erasmus+ fiataloknak Tippek

További élmények

Legyél DiscoverEU nagykövet

Szívesen mesélnél másoknak az utadról személyesen? Esetleg felelevenítenéd a DiscoverEU élményeidet? Akkor jelentkezz, és csatlakozz be egy meetup-ra!

Találkozz a mostani utazókkal, ismerj meg más kultúrákat és szerezz új barátokat! A DiscoverEU meetupok a volt utazókat is várják, méghozzá garantáltan érdekes és izgalmas programokkal.

A részvétel minden meetupon ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az Európai Ifjúsági Portálon keresztül tudsz megtenni.

Ugródeszka hírlevél

Discover EU ugródeszka feliratkozás grafika

Ugródeszka hírlevél

Megragadott a DiscoverEU élmény, és keresed az újabb lehetőségeket? Legyen szó külföldi tanulásról, önkéntességről, szakmai gyakorlatról vagy egyéb versenyekről és kihívásokról, az Eurodesk Magyarország havi hírlevelében, az Ugródeszkában ezeket mind megtalálod. Iratkozz fel, és találd meg a következő lehetőségedet!