Fedezd fel Európát és bővítsd a látóköröd!

DiscoverEU Expand your comfort zone logo

Fedezd fel Európát és bővítsd a látóköröd!

18 évesként a DiscoverEU lehetőséget nyújt számodra, hogy…

  • utazz,
  • tanulj,
  • és megismerd a kontinensünket közelebbről.


Fenntarthatóan utaznál, vagy rajongsz a vasútért?

Szuper! Ugyanis ha a DiscoverEU programra jelentkezel, akkor egy InterRail vonatjeggyel gazdagodhatsz.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Olvass tovább, és ismerd meg a részleteket.

DiscoverEU vonat grafika

Mi a DiscoverEU?

Az Erasmus+ program részeként a DiscoverEU lehetőséget nyújt számodra, hogy megismerd és felfedezd Európa országait, gyakorold a nyelvtudásod, fejleszd képességeidet és akár új barátokra tegyél szert. Ehhez pedig a program egy InterRail vonatjegyet ad.

Kik jelentkezhetnek, és mik a feltételek? Olvass tovább a részletekért!

mutató kéz

A jelentkezésről

Mik a feltételek?

A DiscoverEU programra való jelentkezéshez csak néhány dolognak kell felelned:

  • Fontos, hogy a jelentkezés beküldésekor 18 éves legyél. Az aktuális fordulóban a 2003. július 01. és a 2004. június 30. között születtek vehetnek részt.
  • Továbbá európai lakcímmel is rendelkezned kell.

További tudnivalók

A DiscoverEU-ra történő jelentkezés nem jelenti azt, hogy automatikusan vonatjegyben részesülsz. Minden fordulóban meghatározott számú jegy áll rendelkezésre, amelyből az országok lakosságarányosan részesülnek. A következő fordulóban 35 000 darab InterRail jegyet oszt ki az Európai Bizottság a kontinens fiataljai között.

Amennyiben vonatjegyben részesülsz, úgy el kell döntened, hogy a fix vagy a rugalmas utazási opciót választod. Ezekről infót itt találsz.

A DiscoverEU fontos eseménye az utazó fiatalok nemzetközi találkozója, a DiscoverEU meetup. Ilyen találkozót több országban is szerveznek az utazóknak (többnyire nyáron), így ezt az utazás tervezésekor érdemes figyelembe venned. Sőt a jövőben is, mint a DiscoverEU nagykövete bekapcsolódhatsz a helyi találkozókba. Minden DiscoverEU meetup-on a részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az Európai Ifjúsági Portál aloldalán keresztül tudsz.

Felkészülés

A DiscoverEU útnak legalább annyira fontos része a felkészülés, mint maga az utazás. Mi pedig ebben próbálunk neked segítséget nyújtani.

Utazók élményei

DiscoverEU utadra készülsz, vagy még csak a jelentkezésen gondolkozol? Akkor inspirálódj a nyertes fiatalok történeteiből!

Így járta Benji Európát a DiscoverEU segítségével
A következőkben Benji történetéből ismerhetsz meg egy rövid epizódot, aki bár egyedül vágott neki az útnak, mégis a mesés Velencében sikerült más utazóval is találkoznia.
Blog DiscoverEU Egyéni utazás Erasmus+ Utazók élményei

Élmények a DiscoverEU-n túl

Legyél DiscoverEU nagykövet

Szívesen mesélnél másoknak az utadról személyesen? Esetleg felelevenítenéd a DiscoverEU élményeidet? Akkor jelentkezz, és csatlakozz be egy meetup-ra!

Találkozz a mostani utazókkal, ismerj meg más kultúrákat és szerezz új barátokat! A DiscoverEU meetupok a volt utazókat is várják, méghozzá garantáltan érdekes és izgalmas programokkal.

A részvétel minden meetupon ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az Európai Ifjúsági Portálon keresztül tudsz megtenni.

Ugródeszka hírlevél

Discover EU ugródeszka feliratkozás grafika

Ugródeszka hírlevél

Megragadott a DiscoverEU élmény, és keresed az újabb lehetőségeket? Legyen szó külföldi tanulásról, önkéntességről, szakmai gyakorlatról vagy egyéb versenyekről és kihívásokról, az Eurodesk Magyarország havi hírlevelében, az Ugródeszkában ezeket mind megtalálod. Iratkozz fel, és találd meg a következő lehetőségedet!

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×