Az európai országok kincsei

A #DiscoverEU segítségével egy három hetes utazás alatt sikerült mélyebben megérteni, hogy miért is hihetetlenül lenyűgöző Európa és a kontinens országai.

Az európai országok kincsei
Az európai országok kincsei

Utazásom alatt leginkább Nyugat-Európát érintettem, hiszen egy nagyobb és átfogóbb képet szerettem volna kapni Európa kultúrájáról. Az útvonalamat emiatt úgy állítottam össze, hogy az a lehető legtöbb országot érintse. A következő útvonalat jártam be: Gyula-Budapest-Prága-Amszterdam-Brüsszel-Luxembourg-Párizs-Versailles-Lyon-Bern-Budapest. Ezekben a városokban rengeteg épületet látogattam meg, sok természeti kincsre bukkantam és új ismeretségekre tettem szert.

Úti céljaim között legjobban Amszterdam, Lyon és Bern nyerte el a tetszésemet. Amszterdamban egy teljesen új világ tárult a szemem elé. Az ottani emberek megteremtik a kellemes alaphangulatot, amit még bámulatosabbá emel a városon átívelő kanális, a kerékpározásra kialakított közlekedési útvonalak és a programlehetőségek. Nehezen lehet köntörfalazni: ha valaki egy kicsit is hallott már az ottani életről tudja, hogy mennyi különleges élménnyel lehet ott gazdagodni. Én úgy gondolom, hogy ezért legalább egyszer mindenkinek érdemes lenne megízlelnie a helyi holland kultúrát, ugyanis az ottani közösség maradandóan jó érzéseket hagy a városba látogató turistákban.

DEU beszámoló Donát története kép

Ami Franciaországot illeti, az ott tett látogatásom során Lyon tetszett a legjobban. Nem csoda, hiszen természeti kincsei (folyók és dombvidékek) mellett gasztronómiája is kimagasló. Olyan ételekben is tudtak számomra valami újat mutatni, amik szinte mindenhol ugyanúgy készülnek. Érkezésem napján kifejezetten olyan programot szerveztem magamnak, amely során felfedezhettem a helyi konyhaművészetet. Többek között a tatár beefsteak volt az egyik, amit megkóstoltam és az merően eltért mind fűszerezésben, mind felszolgálásban a korábban próbáltaktól. Persze az ételek mellett megragadott az emberek kedvessége, nyitottsága és felfogása. Továbbá nem hanyagolható el a különleges Miniatűr múzeum és mozi (Musée Miniature et Cinéma) sem, amit mindenki figyelmébe ajánlok.

DEU beszámoló Donát története kép2

Záróállomásom, Bern is páratlan élményeket hozott. Igaz, itt már a couchsurfing miatt leginkább olyan magyarokkal ismerkedtem meg, akik régebb óta Svájcban élnek, de a hangulat talán emiatt is ragadott még inkább magával. Vendéglátóim annyira várták az érkezésemet, hogy az ott eltöltött másfél nap mondhatni pörgősebb volt, mint az utazás bármelyik másik napja. Megmutatták a tipikus svájci összejöveteleket, a hegyvidéket és a tavakat, a fővárosi és az éjszakai életet is.

A 3 hét alatt rengeteg feledhetetlen élménnyel gazdagodtam. Csakhogy néhányat említsek: a DiscoverEU lehetőségnek köszönhetően megismerkedtem számos magyar és más nemzetiségű emberrel; olyan eseményeken vettem részt, amiket itthon el sem tudtam volna képzelni; mélyebb betekintést kaptam az Európai Unió működésébe, illetve átéltem a vonatos utazás megannyi vicces oldalát is.

DEU beszámoló Donát története kép3

Remélem, hogy ez a kaland csak a kezdet volt és a jövőben még sok lehetőségem lesz bejárni Európát. Jó tanács, hogy akinek van lehetősége egy ilyen utazásba belevágni, ne hezitáljon!

Hidd el, hogy akár egyedül, akár csapatosan indulsz el, a végén egy életre szóló élménnyel leszel gazdagabb!

További részletekért és exkluzív képekért kövesd be instagram fiókomat!

Neked is van egy DiscoverEU történeted, amit szívesen megosztanál másokkal? Akkor küldd el azt az Eurodesk Magyarország részére, és hamarosan a te sztoridat is megjelenítjük itt és más oldalainkon!

<< Elmesélem a történetem >>

Történetedet az eurodesk.hu és a discovereu.hu oldalakon egyaránt közöljük.A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×