Barna Zsombor

Zsombor a kint töltött idő hatására nemcsak szakmailag lett magabiztosabb, hanem magánemberként is.

Barna Zsombor
Barna Zsombor

2017-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen színész szakon, bábszínész szakirányon. Ezt követően szerződött a Budapest Bábszínházhoz, ahol azóta is társulati tag. Mellette filmekben és egyéb önálló produkciókban is találkozhatunk vele, szerepelt A tanár és a Barátok közt sorozatokban is.

Először egy olaszországi nyári egyetem és egy lengyelországi cserediák program keretében szerzett erasmusos tapasztalatokat – ez motiválta arra, hogy 2016-ban Erasmus+ ösztöndíj segítségével tanuljon színészetet Canterbury­ben, Angliában. Az angliai tanulmányi félév alatt, egy rendező szakos hallgató vizsgaelőadásával fellépőként eljutott az edinburgh-i Fringe fesztiválra is. Mindhárom országban más-más színésztechnikákat sajátított el.

„A kíváncsiság motivált, egyrészt a program irányába, másrészt magam felé, hogy meg tudom-e csinálni.”

Az Angliában kint töltött időszak egyik legkedvesebb emléke és egyben váratlan szakmai eredménye is, amikor a John Osborne Dühöngő ifjúság című darabjából előadott vizsgajelenete óriási sikert aratott. A meghatározó élmény és pozitív megerősítés hatására itthon az egész darabot újrafordította és a NESSZ Alkotócsoporttal színpadra vitte.

Szerinte az Erasmus+ program nagy előnye, hogy a résztvevők a mobilitási időszak után sokkal magabiztosabban mozognak a nagyvilágban, ugyanakkor számára az a legfontosabb, hogy a tanulmányutakon szerzett tudást itthon tovább tudja adni a jövő generációjának, ezért az elmúlt időszakban a Budapesti VIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium drámatagozatának Democracy & Puppetry (Demokrácia és Bábszínház) elnevezésű projektjében vállalt szerepet –így már nem csak diákként vesz részt az Erasmus+ programban.

„Az Erasmus+ egy olyan tudást, nézőpontot, nyitottságot és multikulturális élményt nyújt, ami tovább adható és tovább adandó.”


A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×