Fóris Norbert

A külföldön töltött idő alatt erősödött Norbert alkalmazkodókészsége, a különböző kihívásokat megtanulta kreatívan megoldani.

Fóris Norbert
Fóris Norbert

Többdiplomás sportoló, a Testnevelési Egyetem első látássérült hallgatója. Hatévesen, 2000-ben kezdett el dzsúdózni a budapesti Vakok Iskolájában, többek között utánpótlás-világbajnoki második és utánpótlás Európa-bajnoki első helyezéssel büszkélkedhet. Emellett fut, súlyt emel, és ha még ideje engedi, evezni is szokott. Jelenleg nagy erőkkel készül a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra. 2019-ben Erasmus-ösztöndíjasként a finnországi Tamperében tanult business menedzsmentet, majd 2020-ban a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretében Münchenben, a helyi magyar főkonzulátuson végzett szakmai gyakorlatot.

„Szerettem volna kimozdulni a megszokott közegemből és megismerni egy másik kultúrát, egy másik országot, illetve próbára tenni magam, hogyan tudok helytállni egy teljesen idegen környezetben.”

Az erasmusos időszaka alatt nem csak az angol nyelvtudását erősítette: mivel beleszeretett a finn nyelv dallamosságába, ezért finn nyelvórákat is vett. Bár a felolvasóprogram nem mindig birkózott meg az új ábécével, az oktatójával sikeresen leküzdötték az akadályokat és így el tudta végezni ezt a kurzust is. Az idegen városban történő önálló közlekedést is bevállalta és még az ismeretlen terepen is sikerült mindig célba érnie.

Legmeghatározóbb élménye – nem meglepő módon – a sporthoz kötődik. Ugyanis Finnországban mászott először falat: a modern rögzítő eszközöknek köszönhetően a sokméteres magasságokba biztonságos körülmények között mászhatott fel, majd ereszkedhetett le onnan.

„Bárkinek, aki magáról talán nem is gondolná, hogy képes egy ilyen programban eredményesen részt venni, elindulni külföldre és ott helytállni, érdemes belevágnia és kihívásként tekintenie erre. Élményeket, tapasztalatokat szerezhet és azokat úgy építheti be a mindennapjaiba, hogy azt ő és hozzá kapcsolódó emberek is tudják hasznosítani.”

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×