Gyöngyösi Krisztina

Krisztina személyes és egyesületi sikerként éli meg, hogy ténylegesen segíteni tudják a hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy az Erasmus+ számukra is elérhetővé váljon.

Gyöngyösi Krisztina
Gyöngyösi Krisztina

Az Élményakadémia Egyesület szakmai vezetője, trénere, mentálhigiénés szakember. 2005-ben végzett szociológia szakon, 2009 óta dolgozik trénerként. Az Élményakadémia elhivatott szakemberek közössége: küldetésük a személyes fejlődés és a társadalmi integráció előmozdítása, ebben segítenek nekik az Erasmus+ program nyújtotta lehetőségek. Elsősorban hátrányos helyzetből induló, roma, mélyszegénységben élő vagy gyermekotthonban felnövő gyerekkel és fiatalokkal foglalkoznak.

Az egyetem elvégzése után, egy szakmai- és magánéleti válság közepette találkozott először az Erasmus+ ifjúsági programokkal, és rájött arra, hogy ilyen projektekkel nemcsak a saját, de más emberek életét is ki tudná tölteni. Rátalált a tanulásnak arra a módjára, amit szeret és amit szenvedéllyel tud csinálni – ez ösztönözte arra, hogy másokkal is megossza a nemfrontális oktatással kapcsolatos tapasztalatait.

„Az Erasmus+ program lehetőséget teremt ahhoz, hogy ténylegesen el tudjuk érni a hátrányos helyzetű fiatalokat.”

Az Erasmus+ élményei között az egyik legnagyobb kihívás az volt, amikor Csehországban képzőként vett részt egy Erasmus-programban, ahová a másfél éves gyermeke mellé bébiszitternek a szüleit is elvitte magával, így a család három generációja „vett részt” a programban. A nehézségek ellenére egyfajta családi nyaralásként és csapatépítésként tekintettek a kint töltött időre.

A kezdetben 5-6 lelkes emberből álló, ma már 50 tagot számláló Élményakadémia együtt nőtt fel az Erasmus+ programmal: zöldfülűként vágtak bele, majd egyre jobban elmélyültek ebben a világban.

„Azok a srácok, akikkel mi dolgozunk, legtöbbször még a falu határát sem hagyják el. Arra biztatjuk őket, hogy menjenek és lássanak világot – nyíljon ki előttük először a falu, utána a város, a megye és az ország – tanuljanak magukról és másokról, fedezzék fel, hogy mennyi érték van bennük és a világban is. Ebben támogat minket az Erasmus+.”

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×