Erasmus+ a sport szektorban

A tömeg- és szabadidősport területén működő sportszervezetek külföldi mobilitások megvalósításán keresztül fejleszthetik munkatársaik szakmai kompetenciáit, szakmai fejlesztési céljaik megvalósítása érdekében.

A sport területén egyelőre csak rövid futamidejű mobilitási projekteket (KA182) valósíthatnak meg a pályázók. A pályázattípusról részletesen a Pályázat benyújtás oldalon olvashatnak.

Az Erasmus+ program sport szektorához tartozó pályázattípusának fókuszában a tömeg- és szabadidősport területen működő szervezetek munkatársainak szakmai és személyes fejlődése, a társadalmi befogadás és diverzitás, valamint az innovatív módszerek alkalmazása áll. A 2023-2027 közötti programszakaszban mindez kiegészül az európai irányvonalon alapuló környezetvédelmi fenntarthatóság és az EU digitális stratégiájában foglalt újgenerációs technikák, illetve a digitális oktatás témáival. 

A 2021-2027 közötti programciklusban az Erasmus+ program fókusztémája az inklúzió, a digitalizáció, a környezetvédelem és a közügyekben való aktív társadalmi részvétel.


7 érv az Erasmus+ program mellett

  1. A nemzetköziség a szervezetek mindennapjainak részévé válik
  2. A résztvevők külföldön szerzett tapasztalatai erősítik a szervezetek tudásbázisát
  3. Növekszik a szervezet versenyképessége
  4. Megerősödik a résztvevők önbecsülése
  5. Közösségépítés
  6. Szemléletváltás
  7. Új edzés- és munkamódszerek