Az Európai Nyelvi Díjról

Az Európai Nyelvi Díj az Európai Bizottság által indított kezdeményezés, amelynek célja, hogy elismerésben részesítse az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékűnek minősülő és innovatív programokat, folyamatokat az oktatás és képzés bármely szintjén.

Az Európai Nyelvi Díj a nyelvtanítás és nyelvtanulás terén ösztönözi új kezdeményezések létrejöttét 1998 óta. A díjat évente vagy kétévente ítélik oda a részt vevő Erasmus+ programországok leginnovatívabb nyelvtanulási kezdeményezéseinek. Magyarországon a Tempus Közalapítvány várja azon nyelvoktatásban érdekelt intézményi pályázók jelentkezését, amelyek kiemelkedő nyelvoktatási programnak adnak otthont.

Az elismerésre érdemes kezdeményezések támogatása elsősorban azt hivatott elősegíteni, hogy Európa-szerte emelkedjen a nyelvtanítás színvonala. A díj az oktatás és képzés valamennyi szektorában odaítélhető.

Pályázatok benyújtása

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet az idegen nyelvek oktatása terén működő intézmények számára az Európai Nyelvi Díj 2021 elnyerésére.
Útmutató az Európai Nyelvi díj 2021 pályázati űrlapjának kitöltéséhez
Töltse le közvetlenül a pályázáshoz szükséges pályázati űrlapot!

Videó a 2014-2020 közötti innovatív nyelvi projektekről

Az Európai Nyelvi Díj díjazottjai

Többnyelvűség az óvodában
A Többnyelvű Szivárvány Óvoda kezdeményezése példaértékű és innovatív, mely a több nemzetiségnek otthont adó települések óvodái által alkalmazható.
Erasmus+ Köznevelés Blog Európai Nyelvi Díj
ÖKO-VILÁG
A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola programjának célja a nyelvtanítás és a környezeti nevelés összekapcsolása.
Erasmus+ Köznevelés Blog Európai Nyelvi Díj
Projekt alapú nyelvoktatás a BGE KKK német szaknyelvi csoportjaiban
A 2019-ben Európai Nyelvi Díjjal elismert projekt keretében a diákok félévente 2-3 gyakorlatorientált projektet valósítanak meg.
Erasmus+ Blog Felsőoktatás Európai Nyelvi Díj
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×