Erasmus Napok gyakori kérdések

Kérdések és válaszolok gyűjteménye az idei Erasmus Napokról, szervezőknek és résztvevőknek egyaránt.

1. Honnan tudom beszerezni a nyomtatott kommunikációs eszköztárat? 

Az Erasmus+ programot koordináló Nemzeti Iroda küld magyar nyelvű kommunikációs eszköztárat a hazai #ErasmusDays szervezőknek. A kommunikációs eszköztár postázása előtt a Tempus Közalapítvány igényfelmérő kérdőívet küld a szervezőknek, amelynek hiánytalan kitöltése után a postázásra várhatóan 2021. szeptemberében kerül sor. 

2. Honnan tudok hivatalos dokumentumokat igényelni az eseményemhez? 

Igazolást és egyéb dokumentumokat a Europe Direct Information Centre (EDIC) honlapján keresztül igényelhet: https://europa.eu/european-union/contact/meet-us_en 

3. Igényelhetek egynél több #ErasmusDays nyomtatott kommunikációs eszköztárat? 

Eseményenként csak egy kommunikációs eszköztárat lehet igényelni. Az Erasmus+ projektek számára biztosított költségvetés magában foglalja a disszeminációs tevékenységeket. További anyagokért, szórólapokért az intézménye kommunikációs részlegéhez fordulhat. 

4. Rendeltem egy #ErasmusDays nyomtatott kommunikációs eszköztárat. Mikor érkezik meg?

A kiszállítási idő országonként változó lehet. Általánosságban elmondható, hogy ha az eseménye jóváhagyott és rendelt egy eszköztárat, akkor meg kell kapnia legkésőbb egy héttel az #ErasmusDays kezdete előtt. 

5. Mit tartalmaz az #ErasmusDays nyomtatott kommunikációs eszköztár?

Az #ErasmusDays nyomtatott kommunikációs eszköztárának tartalma országonként eltérő lehet. Vannak olyan országok, amelyek nem tudnak kommunikációs eszköztárat biztosítani. Kérjük, ellenőrizze az Erasmus+ irodájának elérhetőségét a következő linken keresztül, hogy több információt szerezzen az országa #ErasmusDays eszköztáráról: https://www.erasmusdays.eu/contact-erasmus/

6. Minden #ErasmusDays résztvevő ország kap nyomtatott kommunikációs eszköztárat?

Nem, a nyomtatott eszköztárak nem elérhetőek minden országban. Kérjük, ellenőrizze az Erasmus+ irodájának elérhetőségét a következő linken keresztül, hogy több információt szerezzen az országa #ErasmusDays eszköztáráról: https://www.erasmusdays.eu/contact-erasmus/

7. Regisztráltam az eseményemet a honlapon, de szerkeszteni szeretném. Hogyan tehetem ezt meg? 

Ha bármilyen információt változtatni kíván az eseményével kapcsolatosan (dátum(ok), tartalom, képek, stb), kérjük, küldje el a módosításokat nekünk, az eseménye nevével és linkjével együtt az erasmusdays@tpf.hu email címre! 

8. Regisztráltam az eseményemet a honlapon, de nem látom a térképen – mit tegyek?

Minden beküldött eseményt egy adminisztrátor hagy jóvá, mielőtt láthatóvá válik a térképen. Ez azt jelenti, hogy lehet némi késés az esemény beküldése és a jóváhagyása között. Úgyhogy aggodalomra semmi ok: ha kapott visszaigazoló emailt, az eseménye hamarosan jóváhagyásra kerül! 

9. Regisztráltam az eseményemet a honlapon, de nem kaptam visszaigazoló emailt. Mi a teendő?

Amikor egy esemény beküldésre kerül a honlapon, pár percen belül automatikus üzenetet küld az oldal a regisztráció visszaigazolásáról. Ha nem kapná meg az üzenetet, kérjük, ellenőrizze újra email fiókját, beleértve a „spam” mappát is. Ha így sem találja, de úgy gondolja, hogy helyesen regisztrálta az eseményét, kérjük, várjon 72 órát, majd ellenőrizze, hogy megjelenik-e az események térképén. Előfordulhat, hogy technikai okból kifolyólag nem került kiküldésre a visszaigazoló email. Ha 72 óra elteltével sem látja megjelenni a térképen eseményét, kérjük, regisztrálja újra, vagy írjon nekünk az erasmusdays@tpf.hu email címen!

10. Regisztrálni szeretném az eseményemet a honlapon, de nem tudom beküldeni, mert egy kép is szükséges hozzá. Mi a teendő?

Letöltheti honlapunkról a digitális eszköztárat, amelynek vizuális anyagai közül bármelyiket felhasználhatja az esemény regisztrálása során. Kérjük, a beküldés előtt ellenőrizze, hogy ne legyen túl nagy a fájlméret (ideális esetben kevesebb, mint 500 KB). 

11. Mi a határideje az eseményem regisztrálásának a honlapon? 

Amennyiben szeretne nyomtatott kommunikációs eszköztárat (leporellók, promóciós tárgyak, plakátok, egyéb nyomtatott anyagok) rendelni és részt venni a Tempus Közalapítvány felkészítő #ErasmusDays webináriumán, akkor minél előbb ajánlott regisztrálnia eseményét szeptember 12-ig. 

Az #ErasmusDays események regisztrációjának végső határideje október 1., de a szeptember 12. után regisztrált események szervezőinek már nem tudunk plusz szolgáltatásokat (webinárium, kiemelt esemény promóció) és nyomtatott kommunikációs eszköztárat sem biztosítani. 

12. Szervezhetek #ErasmusDays eseményt 2021. október 14-16 előtt vagy után? 

Az #ErasmusDays hivatalos dátumai 2021. október 14, 15 és 16. Ezektől eltérő dátumot nem lehet megadni a regisztráció során a honlapon, mivel a különféle események és tevékenységek kifejezetten ezeken a napokon történő koncentrációja a cél, amely világszerte garantálja az erős média jelenlétet. 

13. Kötelező Erasmus+ támogatott pályázónak lenni ahhoz, hogy eseményt szervezzek az #ErasmusDays keretén belül? 

Nem, nem feltétlenül kell Erasmus+ támogatott pályázónak lennie ahhoz, hogy részese legyen az #ErasmusDays eseménysorozatnak. Akkor is szervezhet eseményt, ha nonprofit egyesületnél, információs központnál vagy a külföldi oktatás és továbbképzés területén érdekelt közhasznú vagy privát szervezetnél dolgozik. Az Erasmus+ program iránti elköteleződés kifejezése egyéni szinten is lehetséges a közösségi médián keresztül: részletek itt. 

Erasmus+ Gyakori kérdések ErasmusDays

1. Mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetőek az események?

Általánosan elmondható, hogy minden szervező kihasználja a rendelkezésre álló erőforrásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az események mindenki számára megközelíthetőek legyenek. Ha egy konkrét eseményről szeretne érdeklődni, írhat közvetlenül a szervezőknek is vagy az általános erasmusdays@tpf.hu email címre!

2. Hogyan tudok kapcsolatba lépni egy esemény szervezőjével?

A rendezvénnyel kapcsolatos információk (köztük a szervező elérhetősége is) az események felsorolásánál érhetőek el. Ha a felsorolást szeretné látni, kattintson a térkép mellett található „Listing” gombra a www.erasmusdays.eu oldalon, ahol országra vagy az esemény típusára leszűkítve is böngészhet az események között. 

3. Honnan tájékozódhatok a szervezett esemény témájáról?

Az események felsorolása hozzáférést biztosít az események weboldalához és a közösségi média felületeikhez is. Kövesse őket a legfrissebb hírekért! 

4. Kell részvételi díjat fizetni az eseményen?

Az események többsége ingyenes. A részvétel feltételei az események felsorolásánál érhetőek el, amely az #ErasmusDays honlap főoldaláról www.erasmusdays.eu, a térkép nézet melletti „Listing” gombra kattintva érhetőek el. 

5. Szükséges a helyfoglalás ahhoz, hogy részt vehessek egy eseményen?

A részvételi feltételek eseményenként különböznek. További információért, kérjük, ellenőrizze az esemény leírását. 

6. Mely országok szerveznek eseményt a 2021-es #ErasmusDays keretében?

Az #ErasmusDays a világ bármely pontján megrendezésre kerülhet, amíg az esemény szorosan kapcsolódik az Erasmus+ programhoz.  

7. Az események elérhetőek mindenki számára? 

Elméletileg mindenki részt vehet az #ErasmusDays eseményeken. Ugyanakkor, mindegyik esemény egy különálló struktúra keretei közt szerveződik, így az is előfordulhat, hogy úgy döntenek, az esemény nem nyitott a nagyközönség számára (például egy #ErasmusDays esemény egy iskola tanulói, vagy a tanulók szülei, tanárai számára). 

8. Hogyan találhatok a közelemben megrendezésre kerülő eseményeket?

Ellenőrizze az #ErasmusDays honlapjának főoldaláról www.erasmusdays.eu elérhető térképet, hogy többet tudjon meg az eseményekről, amelyek a közelében kerülnek megrendezésre. Kiválaszthatja az országot, a dátumot és az esemény típusát, amelyen részt kíván venni. 

9. Mikor kerül megrendezésre az #ErasmusDays 2021?

Az #ErasmusDays 2021. október 14-15-16-án kerül megrendezésre, minden országot bevonva az ünneplésbe. 

Erasmus+ Gyakori kérdések ErasmusDays Résztvevő

1. Hol követhetem az eseményeket élőben, online?

Az események élőben a „Your reactions” közösségi média falon lesznek elérhetőek az #ErasmusDays nemzetközi oldalán (www.erasmusdays.eu). 

2. Hogyan oszthatom meg külföldön az Erasmus+ élményeimet? 

Arra bíztatjuk a diákokat, tanárokat, oktatókat, a munkakeresőket, és mindenkit, aki részt vett az Erasmus+ programban, hogy ossza meg történetét, ajánlását a közösségi médiában. Ezt bárki megteheti egy fotót, videót vagy hozzászólást megosztva az #ErasmusDays hashtag használatával. 

3. Hogyan szerezhetek online kommunikációs készletet? 

A kommunikációs eszköztárat a honlapról töltheti le, amely plakátokat, a programról szóló különféle dokumentumokat, szóróanyagokat és az #ErasmusDays grafikai anyagát tartalmazza. 

4. Melyek az ErasmusDays 2021 online közösségi hálói? 

Nincsenek hivatalos #ErasmusDays közösségi felületek. Bármilyen módon és platformon hivatkozhat az Erasmus+ Nemzeti Irodájának hivatalos profiljaira. 

5. Hogyan oszthatok meg egy eseményt a közösségi médiában? 

Az esemény előtt

  • Használja az #ErasmusDays hashtaget, amikor csak tudja: a nyomtatott dokumentumokon, az emailjeiben vagy a honlapján! 
  • Írja le a programot és gondoljon az előadók bemutatására is. Végül, ne felejtse el átirányítani olvasóit az eseménye oldalára további információért. 
  • Publikáljon hasznos információt: időpontokat és helyszíneket, a szervezete elérhetőségeit, stb.

Az #ErasmusDays eseményének népszerűsítéséhez itt olvashat hasznos tippeket.

Az esemény közben

  • Mutassa be az eseményt a közösségi média csatornáin az #ErasmusDays hashtaget használva és megemlítve a hivatalos közösségi média felületeinket! 
  • Alakítson ki üzenő falat és beszélgetést a Twitteren is – amennyiben használja ezt a felületet. 
  • Készítsen annyi tartalmat az esemény során, amennyit csak lehetséges: bármi jó lehet a közösség érdeklődésének felkeltése és fenntartása érdekében! Készítsen képeket az okos telefonjával, vegyen fel rövid videókat (ne legyenek hosszabbak 1-2 percnél), ahogy a résztvevők összefoglalják az eseményen szerzett tapasztalataikat.

Az esemény után 

  • Összegezze az eseményét és ossza meg a fontos mozzanatait!
  • Válassza ki a legérdekesebb nézőpontokat és foglalja össze őket az #ErasmusDays hashtaget használva!
  • Írjon cikkeket az eseményéről a honlapjára vagy blogjára, majd ossza meg a linkeket a közösségi média csatornáin!
  • Ha van rá lehetősége, küldjön hírlevelet a honlapja feliratkozói számára! 

Erősítse az eseménye körüli érdeklődést! 

Ne felejtse el megjelölni a közösségi média csatornáinkat a tartalmaiban! Nagyon fontos számunkra, hogy lássuk a bejegyzéseit, amiket így mi is megoszthatunk viszonzásképp a közösségi média csatornáinkon.

Erasmus+ Gyakori kérdések ErasmusDays
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×