Megjelent a National VET Team legújabb kiadványa!

A tanulási eredmény alapú megközelítés hazai gyakorlata a szakképzésben és megvalósítása az Erasmus+ szakképzési mobilitások során.

A tanulási eredmények megközelítés az elmúlt évek legnagyobb hatású fejlesztő eszközévé és az európai oktatási reform legfontosabb elemévé vált, melynek célja a tanulói/oktatói/munkavállalói mobilitás és tanulás szélesebb körű értelmezésének és elismerésének a támogatása. A tanulási eredmény biztosítja a képesítések hazai és európai elismertethetőségét, összehasonlíthatóságát és átláthatóságát, támogatja az eltérő egyéni életpályákat és ismeretszerzési útvonalakat, valamint a formális vagy nem formális úton szerzett végzettségek és kompetenciák elismertetését.

 A National VET Team legfrissebb kiadványa átfogó képet nyújt a tanulási eredmények alkalmazásának jogszabályi hátteréről, és összekapcsolja a tanulási eredményeket a minőségbiztosítás elemeivel. Mindezek mellett a következő témákban kaphatnak hasznos módszertani segítséget az olvasók:

  • a kulcskompetenciák és a tanulási eredmények vizsgálata,
  • együttműködés a duális képzőkkel,
  • a szakmák tanulási eredményeinek kialakítása,
  • a tanulási eredmények beépítése az Erasmus+ mobilitásokba,
  • a mobilitások tervezése, munkaprogramok kialakítása,
  • mobilitási ablak.

A kiadvány további különlegessége, hogy tartalmaz négy jógyakorlatot is, amelyek segítséget nyújthatnak a tanulási eredmény alapú munkaprogramok kidolgozásában és végrehajtásában. A kötet mellékleteként minden segédlet elérhető és szabadon felhasználható, adaptálható.

Lapozza át kiadványunkat online vagy töltse le PDF-ben!