Pályázati partnerkeresés

Ötletek, hasznos tippek és böngészhető adatbázisok gyűjteménye a megfelelő pályázati partnerek megtalálásához Erasmus+ programban részt vevő intézmények számára

Ha már van projektötletük, de még nem találtak hozzá megfelelő partnerintézményt, vagy szívesen csatlakoznának egy formálódó együttműködéshez, számos lehetőség áll rendelkezésükre. 

Több online partnerkereső adatbázis is elérhető, melyek kifejezetten az oktatási/képzési programokban részt vevő intézmények számára készültek. Ezeken a felületeken kényelmesen böngészhetnek az együttműködésre nyitott intézmények között, illetve feltölthetik saját intézményüket és projektötletüket is.

Partnerkereső felületek, adatbázisok

Erasmus+ nemzeti irodák saját felületei

Néhány nemzeti iroda önálló partnerkereső felületet is biztosít a pályázók számára, amelyeken az Erasmus+ program bármelyik szektorában kereshet partnert:

Erasmus+ Project Results Platform (EPRP)

Az Európai Bizottság angol nyelvű disszeminációs adatbázisa, amely 2007-től az összes Erasmus+ projektet tartalmazza az oktatás, képzés, ifjúság és sport területéről. A felületen közzétett projekteredmények tartalma, leírása alapján lehet adott témakör alapján színvonalas partnereket találni.

eTwinning

A legtöbb nemzeti iroda az eTwinning felület partnerkereső adatbázisát javasolja a köznevelési pályázóinak. A felület használata az eTwinningre történő regisztrációt követően lehetséges.

School Education Gateway

Az Európai Bizottság által 2015-ben indított oldal az iskolákat érintő európai tevékenységek elsődleges információforrása lehet a pedagógusok és iskolai alkalmazottak számára. Az oldal a stratégiai partnerségekre szabott partnerkereső felülettel is rendelkezik, mely kapcsolódik az eTwinning hasonló adatbázisához: http://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/tools/partnerships.cfm

EPALE Partner Search Facility

Az Európai Bizottság által létrehozott EPALE oldalon lehetőség nyílik projektötletek, illetve felnőttkori tanulással foglalkozó szervezetek között keresni, továbbá saját partnerkeresést feltölteni. Partnerkereső felhívás feltöltésére előzetes regisztráció után nyílik lehetőség. A regisztráció során a következő adatok megadására van szükség:

  • Intézmény / szervezet (organization): Kérjük, mutassa be a szervezet típusát, azon területeket, melyeken aktív, valamint amit tud nyújtani a partnerség számára.
  • Tevékenység (activity): Kérjük, jelezze mely tevékenységi formák iránt érdeklődik a szervezet, mutassa be azt a területet, melyet fejleszteni szeretne, illetve amely területen a partnereket keresi.
  • Keresett partner (request for partner): Kérjük, írja le, milyen partnereket keres. (pl. szervezet típusa, téma, ország stb.)

További partnerkereső lehetőségekért érdemes a hazai EPALE közösségi oldalát is megnézni.

Otlas - The Partner-Finding Tool

Nemzetközi partnerkereső felület, ahol a keresőfelületre belépve, a baloldali oldalsávban lehet megadni a különböző keresési feltételeket.

EU Projects Partner Finding

A Linkedin közösségi oldalon regisztráció nélkül is elérhető partnerkeresések akár mobilitási típusú projektekhez is.

Szakképzési Centrumok európai adatbázisa – Erasmobility 

A szakképzési centrumok, konzorciumok számára nyújt új partnerkeresési lehetőséget az erasmobility weboldal. A felület olyan intézmények számára nyújt ingyenes bemutatkozási és partnerkeresési lehetőséget, amelyek küldeni és fogadni is szándékoznak tanulókat szakmai gyakorlat céljából. Rövid regisztráció után intézményi bemutatkozást tudnak megadni és országonként keresni a feltöltött centrumok, konzorciumok között.

Erasmus+ egyéni tréning programok (TCA) – Partnerkereső szemináriumok

Az Erasmus+ programban részt vevő országok nemzeti irodái a program céljainak és prioritásainak hatékonyabb megvalósulását szolgáló tréning programokat szerveznek nemzetközi együttműködési tevékenységük (TCA – Transnational Cooperation Activities) keretében. Az egyéni tréning programok többek között lehetnek partnerkereső szemináriumok is, melyek nagyszerű alkalmat nyújtanak a résztvevők személyes megismerésére valamint a célok, projektötletek összehangolására.

A lehetőségekről bővebben az Erasmus+ egyéni tréning programok aloldalon, valamint az Erasmus+ TCA forrásközpont honlapján tájékozódhatnak.

Bónusz tipp

Érdemes az intézménye, a munkatársai, az intézménye diákjai, tanulói nemzetközi kapcsolatait, valamint a testvérvárosi kapcsolatokat is mozgósítani.