Támogatás inkluzív szervezeteknek

Fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal dolgozó szervezetek szakemberi segítséggel pályázhatnak, hogy munkájukat nemzetközi projektekkel fejlesszék.

A Tempus Közalapítvány társadalmi befogadást erősítő szervezeti támogató programjában olyan szervezetek kérhetik külső szakember segítségét, akik fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal foglalkoznak, és nemzetközi projektekkel erősítenék munkásságukat. A szakember támogatást nyújt az új szervezetnek a projekttervezés és a pályázatírás folyamata során, bátorítja és képessé teszi őket arra, hogy projekteket valósítsanak meg az Erasmus+ ifjúság vagy az Európai Szolidaritási Testület programjában.

A program emellett nyitott olyan, az ifjúsági területen már aktív pályázók számára is, akik szívesen foglalkoznának a továbbiakban fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal, eddigi szervezeti tevékenységüket új iránnyal kiegészítve. 

Arról, hogy milyen európai uniós pályázati lehetőségek erősíthetik a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok támogatását ifjúsági területen, a linkre kattintva lehet többet megtudni. Az oldal a finanszírozási lehetőségek mellett projektpéldákat, hasznos kiadványokat is tartalmaz.


A program célja

A támogató program célja a fogyatékossággal vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalok és a velük foglalkozó szervezetek bevonása az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület programokba. Az ifjúsági területen olyan projektek megvalósítására lehet pályázni, amelyek célja a nemformális tanuláson keresztül a fiatalok kompetencia- és készségfejlesztése; a fiatalok demokratikus részvétele; az ifjúsági munka minőségfejlesztése, valamint a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok elérése.

Általános feltételek

​A támogatás általános feltételeinek megfelelően a jelentkező szervezet:

  • tevékenységi területe illeszkedik a kiírásban szereplő kategóriák valamelyikéhez,
  • vállalja, hogy aktívan részt vesz a támogató folyamatban,
  • vállalja, hogy a támogatási folyamat lezárását követő 14 napon belül rövid írásos szakmai beszámolót készít előre megadott szempontok szerint, amelyet a Tempus Közalapítvány szabadon felhasználhat a program promóciójához (közösségi média felületen, a Közalapítvány honlapján, illetve tájékoztató kiadványaiban).

A kiválasztott részt vevő szervezetek számára a Tempus Közalapítvány maximum 25 órányi támogató folyamatot biztosít, amit maximum 5 hónap alatt van lehetőség igénybe venni. A támogató szakember a szervezet székhelyére vagy szervezettel előzetesen egyeztetett helyszínre utazik.

A program célcsoportja

​Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, akik:

  • tapasztaltak fogyatékossággal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal való munkában, de nem rendelkeznek tapasztalattal/csak minimális tapasztalattal rendelkeznek az ifjúsági területet érintő nemzetközi együttműködés keretében folytatott projekt megvalósításában vagy
  • még nem tapasztaltak fogyatékossággal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal való munkában, de tervezik, és tapasztalattal bírnak az ifjúsági területet érintő nemzetközi együttműködés keretében folytatott projekt megvalósításában.

A jelentkezés módja

​A jelentkezni az alábbi kérdőív kitöltésével lehet. A jelentkezéseket a program költségvetési forrásának teljes felhasználásáig a Tempus Közalapítvány ifjúsági csoportja folyamatosan fogadja, jelentkezési határidő nincs.

Mi történetik a jelentkezés elküldése után?

A támogatandó szervezetekről az ifjúsági csoport munkatársai döntenek. A kiválasztott jelentkezőkkel a Tempus Közalapítvány megállapodást köt.

A jelentkezések elbírálásának határideje: 10 munkanap, ezt követően az ifjúsági csoport felelős munkatársa írásban értesít minden jelentkezőt.

A támogató program az Erasmus+ nemzeti irodák közötti társadalmi befogadást célzó stratégiai partnerség keretében valósul meg.A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×