Támogatás inkluzív szervezeteknek

Fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal dolgozó szervezetek szakemberi segítséggel pályázhatnak, hogy munkájukat nemzetközi projektekkel fejlesszék.

Szervezetetek fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal foglalkozik? Szeretnétek Európai Szolidaritási Testület vagy Erasmus+ ifjúság pályázatot beadni, de elakadtatok ezen az úton? Esetleg már valósítottatok meg projektet ifjúsági területen, de most szeretnétek a fenti, számotokra új célcsoporttal foglalkozni? Csatlakozzatok szervezeti támogató programunkhoz!

Jelentkezünk a támogató programra!

A támogató programról

A Tempus Közalapítvány társadalmi befogadást erősítő szervezeti támogató programjában olyan szervezetek kérhetik külső szakember segítségét, akik fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal foglalkoznak, és nemzetközi projektekkel erősítenék munkásságukat.

A program emellett nyitott olyan, az ifjúsági területen már aktív pályázók számára is, akik szívesen foglalkoznának a továbbiakban fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal, eddigi szervezeti tevékenységüket új iránnyal kiegészítve.

A program során a szakember támogatást nyújt nektek a projekttervezés és a pályázatírás folyamatában, képessé tesz titeket arra, hogy projekteket valósítsatok meg az Erasmus+ ifjúság vagy az Európai Szolidaritási Testület keretein belül.

Szolidaritási Testület önkéntesei Lettországban

Mit jelent a támogató programban való részvétel?

A program alatt egy, a területen jártas szakember segíti a pályázásra és projektmegvalósításra való felkészülést a felmerülő szervezeti igényeknek megfelelően.

A támogatás alatt olyan kérdéseket járhattok körbe, mint:

  • Hogyan lehet segíteni az egészségügyi problémákkal vagy fogyatékossággal élő fiatalok ifjúsági projektekbe való gördülékeny bevonását?
  • Milyen támogatási formákat nyújt az Európai Unió a kevesebb lehetősséggel rendelkező fiatalok bevonásához?
  • Mikre érdemes odafigyelni inkluzív projektek megvalósítása során? stb.

„Rengeteget tanultunk és (többek közt) a programnak köszönhetően is sikerrel pályáztunk.” (Tempfli Kátya, Jel Alapítvány)

Jelentkezünk a támogató programra!

Mit vállaltok a csatlakozással?

  • Aktívan részt vesztek  a teljes támogatói programban (maximum 20 óra, maximum 5 hónapra elosztva).
  • A folyamat után, 14 napon belül rövid beszámolót készítetek a szakemberrel való együttműködésről, amelyet a szervező Tempus Közalapítvány rendelkezésére bocsátotok a program további promóciójához.

„Minden »kezdőnek« érdemes és nagyon hasznos részt venni hasonló képzésen, mert a program végén elhiszi, hogy ő is képes megvalósítani egy Erasmus+ projektet.” (Várhelyiné Monostori Ágnes, Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezet)

fiatal_down_szindromas_fiu

Mit vállal a programért felelős Tempus Közalapítvány?

A Tempus Közalapítvány:

  • fedezi a szervezeti támogató program költségeit;
  • szakembert biztosít a szervezet profilját, igényeit figyelembe véve;
  • a folyamat során ellátja a szervezetet a sikeres együttműködéshez szükséges információkkal.

„A pályázatírásban adott segítség és szakmai tudás nagy előrelépés volt a szervezetünk számára.” (Tempfli Kátya, Jel Alapítvány)

Jelentkezünk a támogató programra!

A kiválasztás szempontjai

A nemzeti iroda felelős munkatársai az alábbiak alapján választják ki a támogatásban részesülő jelentkezőket:

  • a szervezet fogyatékossággal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal foglalkozik, de nincs tapasztalta nemzetközi ifjúsági projektek megvalósításában vagy
  • még nem tapasztalt fogyatékossággal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal való munkában, de szeretné bővíteni a célcsoportjait, és már vett részt nemzetközi ifjúsági projekt megvalósításában.

A támogató program az Erasmus+ nemzeti irodák közötti társadalmi befogadást célzó stratégiai partnerség keretében valósul meg.

További információ: Bakonyi Katalin (katalin.bakonyi[kukac]tpf.hu)

kerekesszekes_fiu_dobol

Az ifjúsági területről

Az Európai Unió két programmal támogatja ifjúsági projektek megvalósítását: az Erasmus+ ifjúsági szektorával, valamint az Európia Szolidaritási Testülettel. Arról, hogy ezek az európai uniós pályázati lehetőségek hogyan erősíthetik a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok támogatását a linkekre kattintva lehet többet megtudni:

Jelentkezünk a támogató programra!


A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×