Pályázz most Erasmus+ Ösztöndíjra!

Íme 5 ok, amiért megéri!

Most érdemes belevágnod a külföldi élmény- és tapasztalatszerzésbe, hiszen az Erasmus+ számtalan izgalmas lehetőséget tartogat a hallgatók számára!

Összegyűjtöttük, hogy miért éri meg most pályázni.

Megújult felsőoktatási Erasmus ösztöndíjak

1.Megemelt ösztöndíjak

Az ösztöndíj összege tanulmányi mobilitás esetén havi 470 - 520 euró, szakmai gyakorlat esetén pedig 620 - 670 euró a támogatási összeg (fogadó országtól függően). Az Európai Unión kívüli országokban az ösztöndíj havonta 700 euró, emellé pedig utazási támogatást is igényelhetsz.

2.Bővülő kiegészítő támogatások

Az alap ösztöndíjon felül igényelhető kiegészítő pénzügyi támogatásokra még többen jogosultak az új programszakaszban, valamint megemelkedtek a támogatási összegek is. Az Erasmus+ kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a kevesebb lehetőséggel rendelkezők nagyobb eséllyel vehessenek részt külföldi mobilitásban. A megújult esélyegyenlőségi kiegészítő támogatás mellé egyidejűleg igényelheted a fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő pénzügyi támogatását is.

3.Európán kívüli lehetőségek

A korábbi programszakaszban csak keveseknek elérhető Európán kívüli Erasmus+ mobilitás szélesebb kör számára nyílik meg, így már a kontinensen kívüli célországokban is gondolkozhatsz! A választható célországokkal kapcsolatban az intézményi Erasmus+ koordinátorok tudnak pontos tájékoztatást adni.

4.Zöld utazási támogatás

Az Európai Unió az Erasmus+ programban is fókuszba helyezte a környezetbarát megoldások támogatását. A zöldítés jegyében utazási támogatást kapsz abban az esetben, ha a kiutazásodat környezetbarát módon intézed (pl. busszal, vonattal vagy autómegosztással). Fontos, hogy csak országok közötti utazás esetén igényelhető támogatás, akkor nem, ha a célországon belül valósítod meg a zöld utazást.

5.Kombinálható virtuális és fizikai mobilitás

Részképzés és szakmai gyakorlat esetén is van lehetőséged az ösztöndíjas időszakodat fizikai és virtuális részvétellel vegyesen teljesíteni, azaz a mobilitás egy része online végezhető, míg a másik része személyes részvétellel zajlik a célországban. Fontos azonban, hogy ösztöndíj csak a külföldön töltött (fizikai és/vagy virtuális) időszakra jár.


További információk az Erasmus+ programról az alábbi linken érhetők el.

A pályázás menetével és a jelentkezési határidőkkel kapcsolatban az intézményi Erasmus+ koordinátorok tudnak pontos tájékoztatást adni!

Ha kell még egy ok, hogy pályázz…

Kövess minket a közösségi médiában, hogy napra kész legyél az Erasmus+ ösztöndíjjal! Kerülj képbe a program aktualitásaival Facebookon az Erasmus ösztöndíj hallgatóknak oldalon, és kövesd az épp külföldön tartózkodó Erasmus+ Tudósítók beszámolóit az @erasmusplus_hu Instagram oldalon! Inspirálódj volt ösztöndíjasok történeteiből, akiknek a karrierjében fontos szerepet játszott a külföldi tapasztalatszerzés! Ha pedig gyakorlati tippeket olvasnál az ösztöndíjas mindennapokhoz, nézz szét a Mobilitási Kisokosban!


Meggyőztünk? Keresd fel az intézményi Erasmus+ koordinátorodat a pályázással kapcsolatos információkért!