Megvalósítás és beszámolás

Információk a szerződéskötésről, a projektek megvalósításáról és a beszámolás menetéről, vagyis a Beneficiary Modul felület használatáról.

Azok a szervezetek, akiknek az Erasmus+ 2014-2020-as programciklusában támogatott, még futó projektjük van, a projektmegvalósításról és a beszámolásról bővebb tájékoztatást az eplusifjusag.hu weboldalon találnak!


Szerződéskötés

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 2021

Megvalósítás

Projekteredmények és kommunikáció a projektről

A projektek eredményeit (mint például jó gyakorlatok, módszertani eszközök, szellemi termékek, kutatási és tanulási eredmények) fel kell tölteni az Erasmus+ Project Results Platform (EPRP) nevű oldalra.

>> EPRP Technikai Útmutató

A kommunikációval kapcsolatos előírásokról és elvárásokról a projektkommunikációról szóló leírásunkból lehet többet megtudni.


Online Linguistic Support

Az Online Linguistic Support (OLS) lehetővé teszi, hogy projekt résztvevői nyelvi tudásukat fejlesszék. A projektmegvalósítók külön értesítést kapnak az OLS-ről. A rendszer használatához szükséges tájékoztató dokumentumok az OLS oldalán, a Támogatás menü alatt érhetők el.

Beszámolás

Beneficiary Modul

A Beneficiary Module az Európai Bizottság által kifejlesztett projektkövetést és beszámoló készítést támogató webes eszköz az Erasmus+ kedvezményezettjeinek. A projektekkel kapcsolatos legfontosabb adatokat tartalmazza a kedvezményezettekkel megkötött támogatási szerződésekkel összhangban (partnerek, projekt időszak, megítélt támogatás stb.).

A Beneficiary Module

 • lehetővé teszi a tevékenységek résztvevőnkénti felvételét. A pályázók ennek megfelelően jelölhetik, ha a mobilitások során változás történt, különös tekintettel a költségvetést (távolságsáv, rendkívüli költség) is érintő változásokra,
 • továbbá – egyes kategóriákban – kérdőíves beszámolókat generál a résztvevőknek,
 • valamint lehetővé teszi a felvitt adatok alapján a pályázati beszámoló elkészítését.

>> Útmutató a Beneficiary Module használatáról

A Beneficiary Module eléréséhez az EU Loginnal kell belépni. Ez az az azonosító, amellyel a pályázó szervezetek az Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület platformra is be tudnak lépni.

Fontos! A projekt eléréséhez azzal az e-mail címmel kell belépni, amelyikre a Beneficiary Module az automatikus értesítést küldte. Ez az az e-mail cím, amit a pályázatában a szervezet kapcsolattartásra megadott. Ha ehhez az e-mail címhez nem tartozik EU Login fiók, létre kell hozni egyet ahhoz, hogy a projektmegvalósítók hozzáférjenek a pályázathoz. EU Login regisztrálás a linkre kattintva lehetséges.


Egyének tanulási célú mobilitása (KA1)

KA1-es kategóriákban a pályázatok követése és a beszámolás az alábbi módon zajlik:

1. A pályázók a projekt kezdetekor (amikor az e-mailes automatikus értesítést megkapják a felület elérhetőségéről) belépnek a Beneficiary Module-ba. Itt ellenőrizni kell a meglévő adatokat:

 • a szerződés adatait a Projekt részletei menüpontban,
 • a partnerek számát és nevét a Szervezetek menüpontban,
 • valamint a megítélt támogatás összegét a Költségvetés menüpontban.

2. Ezt követően az Tevékenységek alatt rögzítik milyen tevékenységeket valósítottak meg (szerződés II. sz. melléklete), majd a Mobilitási tevékenységek alatt egyesével felviszik a résztvevőket és a hozzájuk tartozó információkat, jelezve az esetleges változásokat.

3. Az adatvédelmi szabályok miatt az az információ, hogy egy kevesebb lehetőséggel rendelkező résztvevő milyen nehézséggel néz szembe, nem kapcsolódhat közvetlenül a megnevezett személyhez. Ezért, ha a projektben kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok vesznek részt, akkor az ehhez kapcsolódó információkat a Kevesebb lehetőség menüpontban kell összefoglalni. Ezeket az adatokat a rendszer nem tölti ki automatikusan a mobilitások alapján.

4. Az összes résztvevő felvitele után a Költségvetés fülön kell ellenőrizni, hogy az eddig felvitt adatok alapján kalkulált összeg megfelelő-e. Eltérés esetén a felvitt résztvevőknél kell módosítani az adatokat ahhoz, hogy a megfelelő összeg szerepeljen a költségvetésnél.

5. A tevékenységük után a résztvevők egy kérdőívet kapnak a megadott e-mail címre, amelyet kitöltést követően visszaküldenek a rendszerbe. Ezt a kérdőívet ifjúságsegítők mobilitása és ifjúsági részvételi tevékenységek esetén minden résztvevő (kivéve kísérő személyek, trénerek/facilitátorok, döntéshozók), ifjúsági cserék esetén pedig a csoportvezetők kapják meg. A kérdőívet a rendszer addig nem küldi ki, amíg a résztvevő mobilitási tevékenysége nem teljes, nincs véglegesítve! A kitöltött és benyújtott kérdőíveket a pályázók a záróbeszámoló benyújtása előtt megtekinthetik a Mobilitási tevékenységek menüpontban az egyes résztvevőkre vonatkoztatva. A kérdőíveket a nemzeti iroda is ellenőrzi a beszámoló értékelése során.

6. A szakmai beszámoló elkészítése a Beszámolók menüpontban történik a projekt végeztével, minden adat felvitele után. A tartalmi részek kitöltését és a megfelelő bizonylatok elektronikus becsatolását követően a Benyújtás gombra kattintva nyújtható be a beszámoló. A benyújtást követően a felvitt adatok már nem módosíthatóak. 

Együttműködési célú partnerségek (KA2)

Együttműködési célú partnerségek esetén a projekt megvalósításával párhuzamosan javasolt a pályázatok követése és a beszámoló készítése. A pályázók a projekt kezdetekor (amikor az e-mailes automatikus értesítést megkapják a felület elérhetőségéről) belépnek a Beneficiary Module-ba és ellenőrzik a meglévő adatokat a Projekt részletei, a Szervezetek és Kapcsolattartók menüpontokban.

Az egyes menüpontok és a tartalmi részek kitöltését, valamint a szükséges mellékletek becsatolását követően a Benyújtás gombra kattintva nyújtható be a beszámoló. A benyújtást követően a felvitt adatok már nem módosíthatóak.
Problémák a Beneficiary Module használata közben

Ha valamilyen probléma merül fel a Beneficiary Module használata közben, a Beneficiary Module útmutató vonatkozó része nyújthat megoldást. Ha az útmutatóban nem található megoldás, a nemzeti iroda munkatársaihoz kell fordulni.
A Beneficiary Module működésének átmeneti időszakára hozott intézkedések

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a Beneficiary Module összes funkciója 2022. február végén lesz elérhető.

Jelenleg a következő pályázattípusok érhetők el a Beneficiary Module-ban:

 • kifizetési kérelmek Erasmus-akkreditációhoz kapcsolódóan az ifjúsági területen (KA151),
 • ifjúsági cserék (KA152),
 • ifjúságsegítőknek szóló mobilitási projektek (KA153),
 • ifjúsági részvételi tevékenységek (KA154).

A kis léptékű partnerségek (KA210) és a partnerségi együttműködések (KA220) még fejlesztés alatt állnak.

Jelenleg hiányzó funkciók:

 • mellékletek feltöltésének lehetősége,
 • beszámoló űrlap.

Amíg a Beneficiary Module-ban nem érhető el minden funkció, az Európai Bizottság által kért eljárást követjük, amelyről külön értesítést küldünk az érintett szervezeteknek, mellékelve a kitöltendő beszámoló űrlapot és tájékoztatva őket a mellékletek beküldési módjáról is.

Általános tudnivalók a beszámoló elkészítéséhez

A 2023-ban támogatott DiscoverEU esélyegyenlőségi pályázattípus, ifjúsági cserék, ifjúságsegítők mobilitása pályázatok, ifjúsági részvételi tevékenységek és Erasmus-akkreditáció révén benyújtott költségvetés-igénylő kérelmek beszámolásával és a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tudnivalókról a linken lehet tájékozódni.

A 2023-ban támogatott kis léptékű partnerségek és a partnerségi együttműködések beszámolásával és a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tudnivalókról a linken lehet tájékozódni.

A 2022-ben támogatott DiscoverEU esélyegyenlőségi pályázatok beszámolásával és a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tudnivalókról a linken lehet tájékozódni.

2022-ben támogatott ifjúsági cserék, ifjúságsegítők mobilitása pályázatok, ifjúsági részvételi tevékenységek és Erasmus-akkreditáció révén benyújtott költségvetés-igénylő kérelmek beszámolásával és a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tudnivalókról a linken lehet tájékozódni.

A 2022-ben támogatott kis léptékű partnerségek és a partnerségi együttműködések beszámolásával és a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tudnivalókról a linken lehet tájékozódni.

A 2021-ben támogatott pályázatok beszámolásával és a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tudnivalókról a linken lehet tájékozódni.A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×