Az Erasmus program 35. születésnapját ünnepeljük

Az Európai Unió egyik leghíresebb és legjelentősebb programja az idén 35 éves Erasmus, amely a külföldi tanulást és a szakmai fejlődést támogatja szerte a világon.

Több mint 10 millióan kapcsolódtak már be a programba az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területéről, akik mind megtapasztalhatták, milyen is az Erasmus-életérzés!

Az 1987-ben alapított Erasmus-program célja a kezdetektől fogva az, hogy segítse a résztvevőket a világ megismerésében, a tanulásban és a tapasztalatszerzésben, valamint hogy minél többeket ösztönözzön az aktív társadalmi szerepvállalásra.

Az EU egyik legnépszerűbb programja 35 év alatt azt is bebizonyította, hogy haladni tud a korral, és folyamatos megújulásra képes. A 2021-ben indult legújabb programszakaszában számtalan új célt és prioritást tűzött ki maga elé azért, hogy még inkább megfelelhessen a modern kor kihívásainak és a fiatalok igényeinek.

A program 35. születésnapját egész éven át tartó programsorozattal ünneplik Európa-szerte, így Magyarországon is. Az Ifjúság Európai Évéhez is kapcsolódó programokon izgalmas aktivitásokkal, tematikus tartalmakkal, valamint számos játékkal készülünk, hogy megmutathassuk: milyen életre szóló kalandot jelent erasmusosnak lenni.

Erasmus35 matrica színes grafikai elemekkel 35 év színes játkos felirattal

Aktuális születésnapi híreink

Közel 300 ezer kiutazó, több mint 4 ezer támogatott projekt: a 35 éves Erasmus+ eredményei Magyarországon
Az Európai Unió programja több évtizede van jelen hazánkban, ez idő alatt rengeteg ember életére és intézmény működésére volt hatással.
Erasmus+ Erasmus35 Felnőtt tanulás Felsőoktatás Hír Ifjúság Köznevelés Szakképzés
Egy program mindenkinek: 2022-ben az Erasmus+ 35. születésnapját ünnepeltük
Összefoglaló az Erasmus+ program 35. évfordulójának alkalmából megrendezett brüsszeli zárókonferenciáról.
Erasmus+ Erasmus35 Hír
#ErasmusDays: 96 hazai eseménnyel ünnepeltük az Erasmus+ programot!
Október 13-15. között zajlott a nemzetközi Erasmus Napok programsorozat, amelynek keretében közel 100 magyar eseménnyel készültek a projektmegvalósítók.
Erasmus+ Erasmus35 ErasmusDays Hír

Bemutatjuk az Erasmus35 arcait!

Inspiráló történetek felirat egy nyitott szájból suhan ki a történet illusztrált elemeivel egyetemben

A 35. születésnap apropóján olyan volt és jelenlegi Erasmus+ résztvevőket és projektmegvalósítókat kerestünk, akik szívesen megosztanák legemlékezetesebb élményeiket és tapasztalataikat a világgal. Az Erasmus35 arcai külön-külön is inspiráló emberek, együtt pedig kiválóan szemléltetik, mennyire sokszínű az Erasmus+ program.

Az Erasmus+ 35 éve

Az EU egyik legnépszerűbb programja 35 év alatt azt is bebizonyította, hogy haladni tud a korral, és folyamatos megújulásra képes. A program indulásától kezdve, fókuszálva az Erasmus magyarországi vonatkozásaira, a legfontosabb mérföldköveket egy idővonalban gyűjtöttük össze.

Erasmus35 idővonalára illlusztrációként egy fehér vonalakkal rajzolt homokóra a pergő homokszemekkel

35 év történetei

Az elmúlt évek legnépszerűbb cikkei, interjúi az Erasmus+ program minden szektorából

Az ELTE Radnóti pedagógusai mindenhol tanulnak valamit
A nívódíjas projekt megvalósítói szerint a legnagyobb eredmény az, hogy a tantestület nagyon különböző tagjait összehozta a projekt, és jó szakmai kommunikáció alakult ki köztük.
Best of Erasmus Blog Disszemináció Erasmus+ Erasmus+ Nívódíj Köznevelés Sikeres projektek
Egészséges életmód az iskolában - A projekt, aminek hatására a diákok mernek segítséget kérni
A Bajai III. Béla Gimnázium az Erasmus+ Nívódíjat nyert projektjében az egészséges életmód témáját járta körül. 
Best of Erasmus Blog Disszemináció Erasmus+ Erasmus+ Nívódíj Köznevelés Sikeres projektek
Stratégiai gondolkodás a koronavírus idején - bemutatkozik az Antener felnőtt tanulási mobilitási projektje
Akár a szervezeti stratégia megvalósításához is hozzájárulhat egy jól kidolgozott mobilitási projekt.
Best of Erasmus Blog Disszemináció Erasmus+ Erasmus+ Nívódíj Felnőtt tanulás Sikeres projektek

Így ünnepeltük az Erasmus 30. születésnapját

Az Erasmus 30. születésnapja alkalmából 2017-ben Európa-szerte, így Magyarországon is egész éven át tartó ünnepségsorozattal mutattuk be, hogy milyen lehetőségeket kínál az Erasmus+ az oktatás, a képzés, az ifjúsági ügyek és a sport területén.

Az Erasmus30 arcai

Volt ösztöndíjasainkat kértük fel arra, hogy legyenek az Erasmus30 hazai arcai, akiknek a története, sikerei inspirációként szolgálhatnak mások számára.

Erasmus30 Szabadegyetem

Felejthetetlen élményekről, jól kamatoztatható tudásról, életre szóló kapcsolatokról meséltek az Erasmus30 Szabadegyetem előadói.

Erasmus30 videógaléria

Az év során több kisfilmet is készítettünk az Erasmus30 arcairól, a Szabadegyetem előadásairól és a program 30. születésnapjáról.

Erasmus30 képgaléria

A szülinapi évet fotókon is megörökítettük: hangulatképek az egyetemi roadshow programokról, a Szabadegyetem előadásairól és az ünnepi konferenciáról.