Az Erasmus program 35. születésnapját ünnepeljük

Az Európai Unió egyik leghíresebb és legjelentősebb programja az idén 35 éves Erasmus, amely a külföldi tanulást és a szakmai fejlődést támogatja szerte a világon.

Több mint 10 millióan kapcsolódtak már be a programba az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területéről, akik mind megtapasztalhatták, milyen is az Erasmus-életérzés!

Az 1987-ben alapított Erasmus-program célja a kezdetektől fogva az, hogy segítse a résztvevőket a világ megismerésében, a tanulásban és a tapasztalatszerzésben, valamint hogy minél többeket ösztönözzön az aktív társadalmi szerepvállalásra.

Az EU egyik legnépszerűbb programja 35 év alatt azt is bebizonyította, hogy haladni tud a korral, és folyamatos megújulásra képes. A 2021-ben indult legújabb programszakaszában számtalan új célt és prioritást tűzött ki maga elé azért, hogy még inkább megfelelhessen a modern kor kihívásainak és a fiatalok igényeinek.

A program 35. születésnapját egész éven át tartó programsorozattal ünneplik Európa-szerte, így Magyarországon is. Az Ifjúság Európai Évéhez is kapcsolódó programokon izgalmas aktivitásokkal, tematikus tartalmakkal, valamint számos játékkal készülünk, hogy megmutathassuk: milyen életre szóló kalandot jelent erasmusosnak lenni.

Erasmus35 sticker logo

Aktuális születésnapi híreink

Erasmus35 arcaink Brüsszelben ünnepelték a program évfordulóját
Az Európai Bizottság meghívta Tóth Judit Emma nemzetközi koordinátort és Barna Zsombor egykori Erasmus-résztvevőt a 35 éves program eredményeiről és jövőjéről szóló rendezvényükre.
Erasmus+ Erasmus35 Felnőtt tanulás Felsőoktatás Hallgatói ösztöndíjak Hír Ifjúság Köznevelés Szakképzés Tudástár pedagógusoknak
Játékokkal, kvízekkel és saját színpaddal vártuk a fiatalokat a Campus Fesztiválon 2022-ben is
Külföldi lehetőségeket népszerűsítettünk és megünnepeltük az Erasmus+ 35. születésnapját a zenei fesztiválon.
Blog Erasmus+ Erasmus35 ESC Felsőoktatás Hallgatói ösztöndíjak Hír Ifjúság
Az Erasmus+ olyan nézőpontot és nyitottságot ad, ami tovább adandó
Kerekasztal-beszélgetést szerveztünk az 1987-ben indult program, az Erasmus+ 35. évfordulója jegyében
Blog Erasmus+ Erasmus35 Felnőtt tanulás Felsőoktatás Hír Ifjúság Kiemelt Köznevelés Szakképzés

Ismerje meg az Erasmus35 arcok felhívásunk nyerteseit!

Erasmus35 arcok nyílt pályázat nyertesei

A 35. születésnap apropóján olyan volt és jelenlegi Erasmus+ résztvevőket és projektmegvalósítókat kerestünk, akik szívesen megosztanák legemlékezetesebb élményeiket és tapasztalataikat a világgal. Több mint ötvenen küldték el személyes történeteiket, közülük hatan képviselhetik a programot az Erasmus35 arcaiként.

Az Erasmus+ 35 éve

Az EU egyik legnépszerűbb programja 35 év alatt azt is bebizonyította, hogy haladni tud a korral, és folyamatos megújulásra képes. A program indulásától kezdve, fókuszálva az Erasmus magyarországi vonatkozásaira, a legfontosabb mérföldköveket egy idővonalban gyűjtöttük össze.

Erasmus35_timeline_homokora

35 év történetei

Az elmúlt évek legnépszerűbb cikkei, interjúi az Erasmus+ program minden szektorából

Az Erasmus+ kiváló keret arra, hogy a céljainkat megvalósítsuk
Globális szintű, komplex problémákra egy ifjúsági csere keretében is lehet megoldásokat találni. Ezt bizonyítja a Vidéken Jó! Alapítvány Less Food Loss című nívódíjas projektje.
Best of Erasmus Blog Disszemináció Erasmus+ Erasmus+ Nívódíj Ifjúság Sikeres projektek
Pályázó kérdései a volt ösztöndíjashoz
A diploma utáni Erasmus+ szakmai gyakorlatról
Best of Erasmus Blog Erasmus+ Felsőoktatás Hallgatói ösztöndíjak Történetek
A Professzor Úr inspirálta életem egyik legjobb döntését
Oktató-hallgató páros interjú Dr. Fehér Istvánnal és Parizán Annával
Best of Erasmus Blog Erasmus+ Felsőoktatás

Így ünnepeltük az Erasmus 30. születésnapját

Az Erasmus 30. születésnapja alkalmából 2017-ben Európa-szerte, így Magyarországon is egész éven át tartó ünnepségsorozattal mutattuk be, hogy milyen lehetőségeket kínál az Erasmus+ az oktatás, a képzés, az ifjúsági ügyek és a sport területén.

Az Erasmus30 arcai

Volt ösztöndíjasainkat kértük fel arra, hogy legyenek az Erasmus30 hazai arcai, akiknek a története, sikerei inspirációként szolgálhatnak mások számára.

Erasmus30 Szabadegyetem

Felejthetetlen élményekről, jól kamatoztatható tudásról, életre szóló kapcsolatokról meséltek az Erasmus30 Szabadegyetem előadói.

Erasmus30 videógaléria

Az év során több kisfilmet is készítettünk az Erasmus30 arcairól, a Szabadegyetem előadásairól és a program 30. születésnapjáról.

Erasmus30 képgaléria

A szülinapi évet fotókon is megörökítettük: hangulatképek az egyetemi roadshow programokról, a Szabadegyetem előadásairól és az ünnepi konferenciáról.
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×