Az Erasmus program 35. születésnapját ünnepeljük

Az Európai Unió egyik leghíresebb és legjelentősebb programja az idén 35 éves Erasmus, amely a külföldi tanulást és a szakmai fejlődést támogatja szerte a világon.

Több mint 10 millióan kapcsolódtak már be a programba az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területéről, akik mind megtapasztalhatták, milyen is az Erasmus-életérzés!

Az 1987-ben alapított Erasmus-program célja a kezdetektől fogva az, hogy segítse a résztvevőket a világ megismerésében, a tanulásban és a tapasztalatszerzésben, valamint hogy minél többeket ösztönözzön az aktív társadalmi szerepvállalásra.

Az EU egyik legnépszerűbb programja 35 év alatt azt is bebizonyította, hogy haladni tud a korral, és folyamatos megújulásra képes. A 2021-ben indult legújabb programszakaszában számtalan új célt és prioritást tűzött ki maga elé azért, hogy még inkább megfelelhessen a modern kor kihívásainak és a fiatalok igényeinek.

A program 35. születésnapját egész éven át tartó programsorozattal ünneplik Európa-szerte, így Magyarországon is. Az Ifjúság Európai Évéhez is kapcsolódó programokon izgalmas aktivitásokkal, tematikus tartalmakkal, valamint számos játék készülünk, hogy megmutathassuk: milyen életre szóló kalandot jelent erasmusosnak lenni.

Erasmus 35 éves badge

Keressük az Erasmus35 arcait!

Keressük az Erasmus35 arcait felhívás

Ünnepeld velünk a 35 éves Erasmus+ programot!

Ha Erasmus-ösztöndíjas voltál vagy jelenleg is ösztöndíjas időszakodat töltöd, illetve részt vettél vagy épp részt veszel Erasmus-projektben mint tanár, diák, oktató, hallgató, szakértő, oktatási intézmény vagy nonprofit szervezet munkatársa, oszd meg velünk élményeidet, és legyél te is az Erasmus35 arca!

35 év történetei

Az elmúlt évek legnépszerűbb cikkei, interjúi az Erasmus+ program minden szektorából

Az Erasmus+ kiváló keret arra, hogy a céljainkat megvalósítsuk
Globális szintű, komplex problémákra egy ifjúsági csere keretében is lehet megoldásokat találni. Ezt bizonyítja a Vidéken Jó! Alapítvány Less Food Loss című nívódíjas projektje.
Blog Disszemináció Erasmus+ Erasmus+ Nívódíj Erasmus35 Ifjúság Sikeres projektek
Kávé, szerelem, Erasmus
Emese és Mario kilenc éve ismerkedett meg Magyarországon, amikor a spanyol fiú Erasmus ösztöndíjas évét töltötte Budapesten.
Blog Erasmus+ Erasmus35 Felsőoktatás Hallgatói ösztöndíjak Történetek
Párbeszéd a roma nőkért
Az Erasmus+ Nívódíjas projekt célja változás kezdeményezése a dányi közösség életében, erős és megtartó női csoport felépítésén keresztül
Blog Disszemináció Erasmus+ Erasmus+ Nívódíj Erasmus35 Sikeres projektek

Így ünnepeltük az Erasmus 30. születésnapját

Az Erasmus 30. születésnapja alkalmából 2017-ben Európa-szerte, így Magyarországon is egész éven át tartó ünnepségsorozattal mutattuk be, hogy milyen lehetőségeket kínál az Erasmus+ az oktatás, a képzés, az ifjúsági ügyek és a sport területén.

Az Erasmus30 arcai

Volt ösztöndíjasainkat kértük fel arra, hogy legyenek az Erasmus30 hazai arcai, akiknek a története, sikerei inspirációként szolgálhatnak mások számára.

Erasmus30 Szabadegyetem

Felejthetetlen élményekről, jól kamatoztatható tudásról, életre szóló kapcsolatokról meséltek az Erasmus30 Szabadegyetem előadói.

Erasmus30 videógaléria

Az év során több kisfilmet is készítettünk az Erasmus30 arcairól, a Szabadegyetem előadásairól és a program 30. születésnapjáról.

Erasmus30 képgaléria

A szülinapi évet fotókon is megörökítettük: hangulatképek az egyetemi roadshow programokról, a Szabadegyetem előadásairól és az ünnepi konferenciáról.
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×